
Mat & Dryck
Lins- och halloumibiffar med vitlökskräm
Gyllene biffar som får en härligt tuggig konsistens med halloumi och sesamfrön i smeten. Biffarna görs på blötlagda linser vilket tar lite tid men gör att inget bindemedel behövs och ger en mycket saftigare och mer sammanhållande biff. Här smaksätts biffarna med spiskummin, men smaksättningen kan såklart varieras i oändlighet!
Ingredienser
4 portioner
2h blötläggning
Linsbiffar
4 dl Go Green Röda Linser
1 zucchini
250 g halloumi
3 vitlöksklyftor
2 sallads- eller knipplökar
1 msk spiskummin
½ dl Go Green Skalat Sesamfrö
Vitlökskräm
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
Salt och peppar
Cayennepeppar
Olja till stekning
Så här lagar du receptet
- Skölj linserna och lägg dem i en skål med vatten. Blötlägg ca 2 timmar. Låt sedan linserna rinna av i en sil.
- Förbered vitlökskrämen: Riv eller pressa vitlöken och blanda med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar och låt stå svalt fram till servering.
- Riv zucchinin på grövsta sidan av rivjärnet. Salta lätt och lägg i en sil så att överflödig vätska rinner av.
- Riv halloumin grovt. Pressa vitlöksklyftorna och finstrimla löken.
- Mixa linserna med en stavmixer och rör sedan samman med zucchini, halloumi, vitlök, lök, spiskummin och sesamfrön. Smaka av med salt och cayennepeppar, smeten får gärna ha lite hetta. Forma till fina biffar.
- Hetta upp en stor stekpanna med rikligt med olja. Stek sedan biffarna några minuter på varje sida tills de får fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
- Servera biffarna tillsammans med vitlökskrämen.