
Laxwrap med kallrökt lax, pepparrotscrème & syrad rödlök
Ingredienser
- 400 g kallrökt skivad lax från Korshags
- 4 mjuka tunnbröd
- 2 dl crème fraiche
- 2-4 tsk pepparrot
- 0,5 tsk salt
- Några varv på svartpepparkvarnen
- Valfria grönsaker t.ex. sallad, paprikastavar, strimlade sockerärtor, ärtskott och tomat.
Syrad rödlök
- 2 stora rödlökar
- 0,5 dl ättika 12%
- 1 dl socker
- 1,5 dl vatten
Gör så här
- Börja med att koka upp lagen till löken: vatten, socker & ättika låter du koka några sekunder. Ställ kallt medan du skivar löken tunt. Lägg därefter löken i lagen låt stå och dra.
- Vispa upp crème fraiche med en elvisp till krämig konsistens, vänd ner pepparrot efter eget tycke, salt och peppar.
- Fördela crème, lax, syrad lök och valfria grönsaker på tunnbröden och rulla ihop.
- Klar att servera.
Kommentarer