
Majs Keller – Matinspiratör
Laktosfri cheesecake på pepparkaksbotten med fyllning
I helgen bakade vi vår populära laktosfria cheesecake på pepparkaksbotten fylld med nougat och choklad!
Ingredienser:
3 st ägg
1.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g Laktosfri philadelphiaost
3 dl Laktosfri vispgrädde
Såhär lagar du receptet:
Glutenfritt – Välj glutenfria kex och krydda med kardemumma eller kanel
Lägg äggulorna i en lite större bunke och häll äggvitorna i en annan lite mindre bunke.
(Den bunke som äggvitorna hälls i måste vara torr och fettfri.)
Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna. Vispa till en ljus fin pösig smet för hand eller med elvisp.
Tillsätt den laktosfria philadelphiaosten. Blanda ner till en jämn smet för hand.
Vispa laktosfria grädden i en egen bunke. Den ska vara fast.
Rör därefter ner den vispade grädden i den andra smeten för hand.
Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp. Rör försiktigt med en sked eller slickepott ner de vispade äggvitorna.
Krossa kexen. Lägg hälften av kaksmulorna jämnt fördelat på botten av en rund form med löstagbar botten.
Häll en del av smeten ovanpå och bred ut den jämnt, häll nedan i nougatkräm blandat med choklad i mitten och häll på resten av smeten.
Ställ in i frysen i minst 4 timmar. Servera och njut.
Majs Keller
Matinspiratör Mygate Magazine