
Recept
KRISPIGA CHIAKEX
Knaprigt, krispigt och kalasgott. Passar perfekt till ostbrickan eller till frukosten.
Ingredienser:
- 1 dl Risenta vita chiafrön
- 1 dl Risenta gyllene linfrön
- 1 dl Risenta sesamfrön
- 1 dl Risenta solroskärnor
- dl Risenta pumpakärnor
- tsk salt
- 2 msk rapsolja
- 1 dl kokande vatten
- Tre varianter på smaksättning:
- 1 tsk ingefära
- 2 msk finhackade Risenta tranbär
- 1 krm flingsalt och 1 krm chiliflakes
- att toppa med
- 2 tsk soja
- 1 msk strimlat noriblad
- 2 msk finhackade Risenta blåbär
- 1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser i en skål, tillsätt rapsolja och kokande vatten. Tillsätt valfri smaksättning. Låt stå att svälla ca 10 minuter. Lägg smeten mellan två bakplåtspapper och kavla ut tunt. Ta bort det övre pappret och grädda ca 30 minuter tills kexen är gyllene och känns torra. Bryt i lagom stora portionsbitar.
Kommentarer