
Älskar du att baka bullar - Då måste du testa att göra dessa
Krämbullar med saffran och apelsin

Recept på krämbullar med en julig touch av saffran och apelsin som tar dem till nya höjder.
Ingredienser
25-30 krämbullar
Fördeg:
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 1 g saffran
- 520 g Kungsörnen Vetemjöl Special
- skal från 1 apelsin
Deg:
- 150 g smör
- 2,5 dl strösocker
- 4 g salt
- 5,5 dl Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete
Fyllning:
- vaniljcreme
- 0,5 vaniljstång, delad och urskrapad
- 1 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 1 dl socker
- 4 äggulor
- 0,3 dl maizena
- 30 gr smör
- 1 gelatinblad, blötlagt i kallt vatten
Pensling:
- 1 ägg
- aprikosmarmelad
- strösocker
Så här tillagar du receptet (2 tim & 30 min):
1. Värm mjölken fingervarm och lös jästen däri. Tillsätt övriga ingredienserna till fördegen och blanda i ca 5-6 minuter. Täck över med plastfilm så torkar inte ytan. Låt stå i ca 20 minuter
2. Under tiden gör vaniljcreme: Koka upp grädde, mjölk, socker, vanilj.
3. Vispa ihop äggulor och maizena. Häll lite av den varma vätskan i äggblandingen, rör runt och häll tillbaka allt i kastrullen och koka försiktigt upp till den första bubblan.
4. Tag genast av kastrullen och sila ner i en bunke, rör i gelatinblad och smör.
5. Tillsätt resten av ingredienserna till degen, arbeta i 7 minuter i maskin till en smidig deg.
6. Tag upp på bakbordet och låt den vila i ca 30 minuter. Rulla upp släta bullar ca 25-30 st och låt jäsa till dubbel storlek.
7. Fyll vaniljcreme i en spritspåse med en smal tyll.
8. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
9. Stick ner tyllen i bullen och fyll med vaniljcreme.
10. Baka av på 180 grader i ca 12 minuter.
11. Smält aprikosmarmelad i microvågsugn, pensla bullarna och vänd dem i socker.