JONAS CRAMBY OCH GNARLY HEAD TOLKAR SVENSKA LANDSKAP – I HAMBURGARE
Gnarly Head och Jonas Cramby reser genom Sverige i jakt på den bästa landskapsburgaren.
Med utgångspunkt i Sveriges 25 landskap och smaker reser kocken, konnässören och matprofilen Jonas Cramby genom Sverige i jakt på den bästa hamburgaren, komponerad efter varje landskaps finaste råvaror. Jonas kommer att skapa en speciell burgare med tillbehör utifrån varje landskaps unika natur. Hur smakar Sörmland? Vad kan en hamburgare från Norrbotten innehålla? Vad blir Bohusläns bästa burgare? Turnén är ett sätt att plocka fram det bästa av Sverige och svenska smaker. Jonas resa görs i samarbete med Gnarly Head – hamburgarens bästa vän i vinvärlden.
Gnarly Head är en serie viner från Lodi i Kalifornien. Lodi kallas ofta för druvan Zinfandels huvudstad och hos Gnarly Head växer och vrider sig vinrankorna härligt knotiga och ger viner som är saftigt fylliga och riktigt ”Gnarly”. Direkt översatt betyder gnarly knotig men det är även en term inom surfing som betyder radikal och extrem i positiv bemärkelse. Termen kan även användas för att uttrycka att något är “fett bra” och “coolt”. Kombinationen av Gnarly Heads viner och en god hamburgare är just så ”Gnarly” det kan bli.
Först ut av Sveriges landskap är Jämtland. Här kommer Jonas Cramby laga en hamburgare på björn. Jonas kommer att låta sig inspireras av fjället, skogen och det Jämtländska landskapet för att skapa en unik Jämtländsk hamburgare med tillbehör.