Julmat & Julbak
Janssons frestelse
INGREDIENSER
1 kg | Potatis (mjölig) |
2 st | Gul lök |
3 dl | Valio Laktosfri Vispgrädde |
250 g | Ansjovisfilé |
100 g | Valio Smör Normal |
2 msk | Ströbröd |
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 200 grader
Skär löken i tunna skivor.
Fräs löken i smör tills den blir mjuk utan att den tar färg.
Skala potatisen och skär den i fina strimlor eller strimla den i matberedare.
Varva potatisstrimlor, lök och ansjovis i en smord, ugnssäker form.
Börja och sluta med potatis.
Tillsätt grädde och ansjovisspad.
Sikta över ströbröd och lägg på några smörklickar.
Grädda i ugn ca. 50–60 minuter tills potatisen är mjuk och ytan fått en fin färg.