
Mygate Magazine goda jul
Italiensk blomkålspizza
Pizza på julfesten? Det funkar alldeles utmärkt! Med blomkålsbotten blir den extra nyttig och passar även för de som är glutenintoleranta.
Ingredienser:
6 portioner
- 600 g blomkål
- 1 1/2 dl riven parmesanost
- 1 1/2 dl riven mozzarella
- 1 1/2 tsk torkad oregano
- 1 1/2 tsk chiliflakes
- 6 msk mandelmjöl
- 1 1/2 tsk salt
- 3 ägg
Topping
- 3 dl tomatsås
- 9 – 12 avrunna kronärtskockshjärtan
- 3 mozzarella (à 125 g)
- 12 skivor lufttorkad skinka
Till servering
- ruccola
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250°C.
- Botten: Mixa rå blomkål till ett fint ris i en matberedare. Lägg i en skål och mikra 4 minuter på full effekt. Låt svalna. Krama ut vätskan.
- Blanda blomkålsriset med parmesan, mozzarella, oregano, chiliflakes, mandelmjöl, salt och ägg till en deg.
- Bred/platta ut degen till 2 runda pizzor (för 2 port) på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter tills bottnarna är gyllene och krispiga. Ta ut och låt svalna något.
- Topping: Lägg på valfri pizza topping, t ex. tomatsås, kronärtskocka, mozzarella, och lufttorkad skinka.
- Grädda ytterligare ca 5 minuter.
- Till servering: Toppa gärna pizzan med ruccola.
Kommentarer