
Julbak & Julmat
INLAGD STRÖMMING
En smakrik och kryddig klassiker som passar fint på julbordet.
Ingredienser
10 bufféportioner
- 1 kg strömmingsfilé
- 1½ tsk salt
- 1 dl hackad dill
- ½ dl grovt rågmjöl
- ½ dl Arla® Smör-&rapsolja
Ättikslag:
- 1 dl ättiksprit 12%
- 1 dl strösocker
- 3 dl vatten
- 2 lagerblad
- 5 kryddpepparkorn
- 1 rödlök
Så här lagar du receptet:
Börja med ättikslagen. Koka upp ättika, socker, vatten och kryddor. Låt svalna. Klipp bort ryggfenan på strömmingarna. Salta på köttsidan och strö på dill. Lägg ihop strömmingarna två och två med skinnsidan utåt. Vänd dem i rågmjöl blandat med salt. Stek dem i omgångar i smör&-rapsolja. Låt svalna. Skala och skiva rödlöken. Varva strömmingsflundrorna med rödlöken i en form. Häll över den avsvalnade lagen. Låt stå i kyl några timmar, gärna ett dygn.
Kommentarer