
Recept
Honungsgravad lax med rotfrukter och äppelyoghurt
Den här rätten är perfekt om du vill bjuda på något riktigt gott.
Ingredienser
4 portioner
600 g Norsk Laxfilé, med skinn
2 msk honung
2 msk salt
250 g palsternacka
250 g morot
100 g rotselleri
1 msk timjan
2 msk olivolja
salt
peppar
2 dl matlagningsyoghurt
1 msk äppeljuice
1 st äpple
salt
peppar
Gör så här:
- Gnid in laxen med honung och salt. Låt ligga ett dygn i kylen. Skiva upp innan servering.
- Skala och skär rotfrukterna i oregelbundna bitar.
- Baka i ugnen med timjan och olivolja på 175°C ca 35 minuter.
- Låt svalna. Smaka av med salt och peppar.
- Skär äpplet i tärningar.
- Blanda matlagningsyoghurt, äppeljuice och äppelbitar.
- Smaka av med salt och peppar.
Skiva upp laxen och lägg rotfrukterna snyggt ovanpå laxskivorna. Klicka på äppelyoughurten.
Kommentarer