Följ macktrenderna från New York, Los Angeles och San Fransisco med Risentas nya brödmixer
Bröd och mackor är högst trendigt även utanför Sverige och särskilt trendiga mackor finns i New York, Los Angeles eller San Fransisco. En trend är ”den personliga mackan” som är en macka med egna extra ingredienser som gör den till en helt egen rätt. Toppad med passion, personlighet och gjord på skaparens alldeles egna sätt. Till exempel får brödet gärna doppas i hummus eller toppas med en röra på soltorkade tomater i härlig kombination med goda kryddor. En annan är ”den finare mackan” som gärna ska vara rostad och med ett schysstare pålägg. Avokado är gott, men det kan vara en misomacka, bananmacka eller hemmagjort pålägg på toppen.
För alla mackälskare kommer nu Risenta med en enkel lösning för att baka hälsosamt bröd hemma. De tre nya brödmixerna Fröbröd, Nypon & chiabröd samt Bananbröd är alla fria från vanligt vetemjöl, och innehåller istället mjöl av bland annat durra och bovete. Mixerna finns i butik från och med 15 mars och kostar ca 42 kr.
Många letar idag efter alternativ till bröd innehållande traditionellt vetemjöl, men känner sig samtidigt inte alltid ha tid att baka själv från grunden. Nu kommer Risenta med lösningen genom sina enkla mixer. Med hjälp av dessa kan alla sprida doften av nybakat bröd hemma och njuta av goda och innovativa mackor.
Brödmixerna finns i tre varianter; Fröbröd med hela 50% olika fröer, Nypon & chiabröd med 13% nypon och Bananbröd baserat på bl.a. durramjöl. Alla mixer blandas hemma med ingredienser som de allra flesta har i skafferiet (ägg, salt, olja) och i bananbrödet även banan.