Majs Keller - Matinspiratör
Grillad sockerkaka med Amarulagrädde och röda bär!
Sätt en twist på sommarfikat och flytta ut sockerkakan till grillen! Matbloggaren Malin Winqvist har tagit fram en riktig sommardröm med smaker från Sydafrika och den fräscha marulafrukten. Amarula Cream är mångfaldig vinnare i internationella dryckestävlingar och har varma, lena toner av kola, vanilj och nöt. Likören passar utmärkt i bakverk och avnjutes väl kyld under heta sommardagar. Byt ut den traditionella fikan mot denna sockerkaka som precis innan servering grillas lätt eller rostas i stekpannan. Servera med Amarulagrädde och valfria röda bär, sommar med twist och otroligt gott!
Sockerkaka
3 ägg
1 dl råsocker
1,5 dl strösocker
50 gram smör
1 dl Amarula Cream
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Rivet skal från 1/2 citron
210 gram vetemjöl
200 gr röda vinbär
Lite smält smör att pensla på innan grillning
3 dl vispgrädde
2 msk Amarula Cream
1/2 tsk vaniljsocker
Jordgubbar, vinbär, hallon eller andra valfria bär
Sockerkaka
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, citronskal och salt i en bunke. Smält smöret och ha i Amarula, ställ åt sidan. Vispa ägg och socker riktigt riktigt pösigt. Tillsätt smöret och rör ihop. Vänd därefter ner torrblandningen med luftiga tag för att behålla så mycket luft i kakan som möjligt. Vänd till sist ner de röda vinbären. Smöra och bröa en sockerkaksform, häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter, känn efter med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Vispa grädden tillsammans med Amarula och vaniljsocker.
Skär kakan i portionsbitar, pensla lite smält smör på varje sida och grilla ca 1-2 minuter på varje sida. Servera med Amarulagrädden och valfria röda bär.
Majs Keller
Matinspiratör Mygate Magazine