
GRILLAD DOUBLE CHEESEBURGER MED APRIKOSKETCHUP
Med grovmalen högrevsfärs blir burgarna saftiga och porösa. Sötsyrlig aprikosketchup är toppen till den lite salta osten.
Ingredienser
portioner 4
- 600 g högrevsfärs
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 4 skivor Castello® Burger Blue
- 4 skivor Castello® Burger Cheddar
- 2 skivade tomater
- 4 hamburgerbröd
- 2 skivade tomater
Aprikosketchup:
- 2 schalottenlökar
- 4 aprikoser
- 1 msk Arla® Smör-&rapsolja
- 1 dl chilisås
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 msk honung
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Gör så här:
Börja med aprikosketchupen. Skala och hacka löken. Kärna ur aprikoserna och klyfta dem. Fräs lök och aprikoser i en kastrull med smör-&rapsolja ca 3 min. Häll på chilisås, vinäger och honung. Låt koka ihop ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Forma 4 stora burgare av färsen, salta och peppra. Grilla dem ca 2 min på varje sida. Ta burgarna från grillen och lägg på ostskivorna. Dela bröden och grilla snittytan. Lägg ihop burgarna med tomatskivor och aprikosketchup.
Tips:
Om du inte har färska aprikoser kan du använda torkade. Ta då dubbla mängden aprikoser.
Kommentarer