
Bananbröd
Det här brödet är perfekt för dig som vill undvika “vanligt” bröd och köra på ett nyttigare alternativ
Super saftigt, naturligt glutenfritt och mycket mättande
Ät med smör och strö över flingsalt… Mums!

Recept
3 stora gul-bruna bananer
4 dl havregryn mixat till mjöl
1/2 dl kokosolja
1 msk chiafrön blandat med 2 msk vatten
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 dl russin
1 tsk psyliumhusk
1 nypa flingsalt
Gör såhär
Sätt ugnen på 175°C
Olja eller smöra en avlång brödform och ställ åt sidan
Blanda chiafrön med vatten i en liten skål och låt svälla cirka 5 min
Mixa havregryn till ett mjöl och blanda sedan i resterande ingredienser och mixa tills du har en jämn smet
Häll i allt i brödformen och toppa med havregryn och valfria nötter
Grädda brödet i mitten av ugnen 45 min
Låt brödet svalna helt innan du tar ut den ur formen