
Morotskaka
En väldigt mättande och smakrikt kaka som passar som både fika och mellanmål

Recept
220 g mandelmjöl
2,5 dl riven morot
3 ägg
85 g rapsolja
75 g agavesirap
1 msk citronsaft
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
Frosting
175 g philadelphiaost
50 g rumsvarmt smör
1-2 msk kanel
Gör såhär
Vispa samman riven morot med ägg, olja, sirap och citronsaft
Blanda mandelmjölet med resten av de torra ingredienserna och tillsätt dem till morotssmeten
Rör ihop till en jämn smet
Olja in en form 22-24 cm och klipp till ett bakplåtspapper och lägg i botten
Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 175°C i cirka 30-40 min
Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den
När kakan är tillräckligt sval så vispar du ihop frostingen tills den är fluffig och brer på kakan