• PRISCILLA
  • STEPHANIE BERGSTRÖM
  • MALIN SVANTESDOTTER
  • NATHALIE BERGSTRÖM
  • ANNA SALETTI
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • CECILIA
  • NICO & YAZ
Sweets By Frida
  • HEM
  • NYHETER
  • BLOGGAR
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • REDAKTIONSBLOGGEN
    • TIPSA REDAKTIONEN
  • RESOR
    • RESEREPORTAGE & RESTIPS
  • MAT/DRYCK
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • MATTIAS LARSSON
      • JESSICA FREJ
      • PERNILLA WAHLGREN
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE
  • KONTAKTA OSS

Cupcakes

4 år sedan fridalindqvist Övrigt 0
Dela:

I helgen var det barnkalas, och vad passar inte bättre än färglada cupcakes med strössel på?
Vill man smaksätta dem med bär blandar du ned cirka 4 dl bär i smeten innan du klickar upp dem i formar
För snyggare muffins använd en muffinsplåt när du bakar av

Recept

50 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Gör såhär

Sätt ugnen på 200°C
Smält smöret, ha i mjölken och blanda
Vispa ägg och socker riktigt pösigt i cirka 5 min
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål
Häll på smör och mjölkblandningen över äggsmeten och blanda
Sikta ned vetemjölet och bakpulver i smeten och vänd ihop till en jämn smet
Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och klicka i smeten i formarna, upp till halva formen cirka

Baka av i mitten av ugnen cika 11 min
Låt svalna

Frosting

120 g rumsvarmt smör
10 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk citronsaft eller limesaft
200 g philadelphia
gelfärg

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft fluffigt
Tillsätt philadelphiaosten och vispa ihop
Häll på färgen och vispa samtidigt
När du är nöjd med färgresultatet sätter du frostingen i en spritspåse med valfri tyll och spritsar dina muffins
Avsluta med ett fint strössel

Tidigare Inlägg

Kolasnitt

Nästa Inlägg

Kanellängd med äpplen

fridalindqvist

Cheesecake

4 år sedan 0

Grahamsfrallor

4 år sedan 0

Cookies

4 år sedan 0

Glass utan maskin

4 år sedan 0
Subscribe
Notify of
guest

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Hej och välkommen till min blogg som handlar enbart om bakning.

Mitt namn är Frida och jag har en bakgrund som hemmabakare som följde min dröm att starta eget bageri för några år sen.
I dag har jag inte kvar bageriet men min passion för bakning finns alltid kvar.
I den här bloggen bjuder jag på alla mina bästa recept som jag samlat på mig under åren och favoriter från bageriet.

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta
  • Chokladtryfflar
  • Prinsesstårta
  • november 2019 (5)
  • augusti 2019 (2)
  • juli 2019 (2)
  • juni 2019 (1)
  • maj 2019 (3)
  • april 2019 (11)
  • mars 2019 (13)

Senaste inläggen

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta

Mygate Magazine

Presskontakt
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine
Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Kategorier

Bakning Övrigt

Sociala medier

Copyright (c) 2023. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations
wpDiscuz