• PRISCILLA
  • STEPHANIE BERGSTRÖM
  • MALIN SVANTESDOTTER
  • NATHALIE BERGSTRÖM
  • ANNA SALETTI
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • CECILIA
  • NICO & YAZ
Sweets By Frida
  • HEM
  • NYHETER
  • BLOGGAR
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • REDAKTIONSBLOGGEN
    • TIPSA REDAKTIONEN
  • RESOR
    • RESEREPORTAGE & RESTIPS
  • MAT/DRYCK
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • MATTIAS LARSSON
      • JESSICA FREJ
      • PERNILLA WAHLGREN
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE
  • KONTAKTA OSS

Skogaholmslimpa

4 år sedan fridalindqvist Bakning 0
Dela:

För längesen var det här receptet hemligt, och det sägs att Knut Eriksson förvarade receptet under sin madrass
Nu är det inte hemligt längre och det är jag så glad för! För det här är mitt absoluta favoritbröd
Receptet ger två härliga limpor


Recept

3.5 dl vatten, rumsvarmt
50 g jäst
2 tsk salt
20 g smör
1 dl sirap, ljus
6 dl vetemjöl
4 dl rågsikt


Gör såhär

Börja med att lösa jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt sedan resterande ingredienser – mjölet lite i taget. Knåda ihop en slät och spänstig deg – jag knådar för hand. Låt degen jäsa under duk i 30-35 minuter.

Stjälp upp degen på ett bakbord och dela den i två delar. Forma båda degbitarna till avlånga limpor, lägg på bakpappersklädd plåt och låt jäsa under duk i 45 minuter.

Sätt ugnen på 250°C. När ugnen blivit varm så sätter du in limporna, släng in 1 dl vatten i botten på ugnen och stäng ugnsluckan, då bildas det ånga och gör limporna saftiga
Sänk värmen till 200°C och grädda limporna i cirka 25-30 min
När du tar ut brödet flytta över det till ett avsvalningsgaller och låt det svalna helt innan du skär upp dina skogaholmslimpor.


Tidigare Inlägg

Biskvi

fridalindqvist

Biskvi

4 år sedan 0

Semlor

4 år sedan 0
Subscribe
Notify of
guest

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Hej och välkommen till min blogg som handlar enbart om bakning.

Mitt namn är Frida och jag har en bakgrund som hemmabakare som följde min dröm att starta eget bageri för några år sen.
I dag har jag inte kvar bageriet men min passion för bakning finns alltid kvar.
I den här bloggen bjuder jag på alla mina bästa recept som jag samlat på mig under åren och favoriter från bageriet.

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta
  • Chokladtryfflar
  • Prinsesstårta
  • november 2019 (5)
  • augusti 2019 (2)
  • juli 2019 (2)
  • juni 2019 (1)
  • maj 2019 (3)
  • april 2019 (11)
  • mars 2019 (13)

Senaste inläggen

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta

Mygate Magazine

Presskontakt
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine
Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Kategorier

Bakning Övrigt

Sociala medier

Copyright (c) 2023. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations
wpDiscuz