• PRISCILLA
  • STEPHANIE BERGSTRÖM
  • MALIN SVANTESDOTTER
  • NATHALIE BERGSTRÖM
  • ANNA SALETTI
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • CECILIA
  • NICO & YAZ
Sweets By Frida
  • HEM
  • NYHETER
  • BLOGGAR
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • REDAKTIONSBLOGGEN
    • TIPSA REDAKTIONEN
  • RESOR
    • RESEREPORTAGE & RESTIPS
  • MAT/DRYCK
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • MATTIAS LARSSON
      • JESSICA FREJ
      • PERNILLA WAHLGREN
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE
  • KONTAKTA OSS

Biskvi

4 år sedan fridalindqvist Bakning 0
Dela:

En seg mandelbotten, en luftig smörkräm som är täckt med choklad
Dom här biskvierna sålde som smör i solsken på bageriet och jag förstår verkligen varför, dom är helt magiskt goda!

Recept
Mandelbottnar

500 g mandelmassa
250 g socker
120 g äggvita (4 st)

Smörkräm

200 g mörk choklad
100 g nougat
500 g rumsvarmt smör
160 g äggvita (4-5 st)
240 g socker

Gör så här

Mandelbottnar:
Sätt ugnen på 170°C
Blanda mandelmassa och socker med vinge
Häll i äggvitan lite i taget under vispning, men vispa inte smeten för länge, bara precis så att den går ihop
Spritsa ut bottnar stora som en gammal 5 krona på plåt med bakplåtspapper
Baka av i cirka 15 min, dom ska ha en gyllenbrun färg

Smörkräm:
Lägg ävitor och socker i en metallbunke över ett vattenbad, och värm tills alla sockerkristaller har lösts upp, vispa med en handvisp då och då för att hjälpa till och så äggvitan inte stelnar runt kanterna
När kristallerna har smält vispa till en fast maräng, helst i en maskin, marängen är klar när den är blank och har svalnat
Värm under tiden chokladen och nougaten ihop i mikron tills den är helt smält
När marängen är klar, klicka ned det rumsvarma smöret, lite i taget under konstant vispning, det ser ut som om smörkrämen skär sig till en början men det är bara att fortsätta vispa på hög hastighet så går det ihop
Sist har du i den smälta chokladblandningen och vispar tills du har en fin, luftig smörkräm

När dina bottnar har svalnat och du har vänt dom från plåten klickar du en hög smörkräm i mitten och lättast, tycker jag, är att stryka upp krämen med en liten palett eller kniv till önskad form
Ställ dina färdigstrykna biskvier i kylskåpet så dom får stelna innan du doppar dom i smält choklad

 

 

 
Tidigare Inlägg

Semlor

Nästa Inlägg

Skogaholmslimpa

fridalindqvist

Semlor

4 år sedan 0

Skogaholmslimpa

4 år sedan 0
Subscribe
Notify of
guest

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Hej och välkommen till min blogg som handlar enbart om bakning.

Mitt namn är Frida och jag har en bakgrund som hemmabakare som följde min dröm att starta eget bageri för några år sen.
I dag har jag inte kvar bageriet men min passion för bakning finns alltid kvar.
I den här bloggen bjuder jag på alla mina bästa recept som jag samlat på mig under åren och favoriter från bageriet.

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta
  • Chokladtryfflar
  • Prinsesstårta
  • november 2019 (5)
  • augusti 2019 (2)
  • juli 2019 (2)
  • juni 2019 (1)
  • maj 2019 (3)
  • april 2019 (11)
  • mars 2019 (13)

Senaste inläggen

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta

Mygate Magazine

Presskontakt
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine
Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Kategorier

Bakning Övrigt

Sociala medier

Copyright (c) 2023. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations
wpDiscuz