• PRISCILLA
  • STEPHANIE BERGSTRÖM
  • MALIN SVANTESDOTTER
  • NATHALIE BERGSTRÖM
  • ANNA SALETTI
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • CECILIA
  • NICO & YAZ
Sweets By Frida
  • HEM
  • NYHETER
  • BLOGGAR
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • REDAKTIONSBLOGGEN
    • TIPSA REDAKTIONEN
  • RESOR
    • RESEREPORTAGE & RESTIPS
  • MAT/DRYCK
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • MATTIAS LARSSON
      • JESSICA FREJ
      • PERNILLA WAHLGREN
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE
  • KONTAKTA OSS

Semlor

4 år sedan fridalindqvist Bakning 0
Dela:

Det börjar närma sig Fettisdagen och dags att frossa i Semlor
Här är mitt bästa recept på Karlsbaderbullar/Semmelbullar





Recept

100 g smör
2 dl röd mjölk
25 g jäst
1 krm salt
1 dl strösocker
4 äggulor
ca 420 g vetemjöl special

Gör så här

Börja med att sätt på ugnen på 210°C
Smält smöret och dra bort kastrullen från plattan, tillsätt mjölken så vätskan blir fingervarm
Smula ner jästen i en bunke och häll på degspadet så jästen löser upp sig
Tillsätt socker, äggulor och det mesta av mjölet och arbeta degen i bakmaskin kraftigt cirka 5 min och häll till sist i saltet och kör på hög hastighet tills degen släpper från bunkens kanter
Täck ytan med lite mjöl och plasta bunken och låt jäsa till dubbel storlek, cirka 45 – 60 min
Vält upp degen på bakbordet och dela degen i cirka 12 bitar
Forma dem till släta, runda bullar
Lägg på plåt med bakplåtspapper och jäs till knappt dubbel storlek
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen 8-10 min

När bullarna svalnat helt, klipp en triangel i bullen eller skär av hatten och gröp ur ett hål i bullen, bullens innehåll lägger du i en skål som du blandar med riven mandelmassa, en nypa kardemumma och en skvätt vispgrädde till önskad konsestens
Fyll bullen med din mandelkräm och vispa grädde som du spritsar på bullen, sätt på locket och pudra florsocker genom en tesil och din Semla är redo att avnjutas

Semlor

Nästa Inlägg

Biskvi

fridalindqvist

Biskvi

4 år sedan 0

Skogaholmslimpa

4 år sedan 0
Subscribe
Notify of
guest

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Hej och välkommen till min blogg som handlar enbart om bakning.

Mitt namn är Frida och jag har en bakgrund som hemmabakare som följde min dröm att starta eget bageri för några år sen.
I dag har jag inte kvar bageriet men min passion för bakning finns alltid kvar.
I den här bloggen bjuder jag på alla mina bästa recept som jag samlat på mig under åren och favoriter från bageriet.

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta
  • Chokladtryfflar
  • Prinsesstårta
  • november 2019 (5)
  • augusti 2019 (2)
  • juli 2019 (2)
  • juni 2019 (1)
  • maj 2019 (3)
  • april 2019 (11)
  • mars 2019 (13)

Senaste inläggen

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta

Mygate Magazine

Presskontakt
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine
Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Kategorier

Bakning Övrigt

Sociala medier

Copyright (c) 2023. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations
wpDiscuz