
Fazer lanserar Rotfruktsbröd Rågsurdeg
Som uppföljning av den uppmärksammade lanseringen av Fazers innovativa rotfruktsbröd i januari lanseras nu ett tredje bröd i familjen rotfruktsbröd.
Nyheten Fazer Rotfruktsbröd Rågsurdeg är ett mörkt, osötat portionsbröd som är bakat med palsternacka, morot och kidneybönor tillsammans med äkta surdeg och fullkornsrågmjöl. En tredjedel av mjölet har ersatts av rotfrukter och bönor. Rotfrukterna står för över en tredjedel (36 %) av innehållet vilket gör brödet extra saftigt och med en matig konsistens.
Lanseringen är en uppföljare till de populära rotfruktsbörden med morot och palsternacka och rödbeta och morot som lanserades i januari 2015 och som snabbt etablerade sig bland Sveriges konsumenter. Brödet har även uppmärksammats utanför Sverige som en årets spännande brödlanseringar.
Serveringstips:
Rotfruktsbröd Rågsurdeg passar bra att servera med krämig avokado, paprika och basilika.