
Redaktionsbloggen - Nathalie Bergström
Fajitas med grillad flankstek och picklad rödlök
Hej på er!
Nu börjar vi längta efter långa sommarkvällar och god mat från grillen. Så varför inte flytta ut fredagsmyset och tillaga dina fajitas eller fisktacos på grillen, där de klassiska rökiga och heta mexikanska smakerna gör sig otroligt bra?
Det här måste ni bara testa!
Fajitas med grillad flankstek och picklad rödlök
Ingredienser:
600 gr flankstek
2dl ananasjuice
1 påse Old el Paso™ Fajita Kryddmix
1 tsk sesamolja
½ färsk ananas
1 dl hackad koriander
200 gr cocktailtomater
1 burk Old el Paso™ Jalapeños
1 påse blandade salladsblad
1 förp. Old el Paso™ Mexicana Street Market White Corn Tortillas
2 avocado
1 burk Old el Paso™ Mexicana Street Market Make your own Original Guacamole
Picklad rödlök
Blanda ananasjuice, kryddmix och sesamolja. Häll blandningen över flanksteken och låt den marineras i cirka 3-4 timmar. Skär ananasen i centimeterstora bitar och blanda med koriander. Halvera cocktail-tomaterna. Grilla flanksteken 3 minuter på varje sida. Grilla bröden hastigt. Skiva köttet i tunna skivor. Fyll bröden med kött, ananas, tomater, jalapeños, sallad och picklad lök. Toppa med guacamole och valfri salsa.
Smaklig spis!
Nathalie Bergström
VD & Chefredaktör Mygate Magazine
Kontakt: nathalie.bergstrom@mygatemagazine.se
Följ mig gärna på instagram @bergstrompr