
En enkel sommartårta

Du behöver.
3 äggvita.
2.5 dl socker.
1 msk floursocker.
1 tsk ättika.
1.5 dl grädde.
2 msk mascarpone.
Ca 10 jordgubbar.
Ett par blad mynta.
0.5 dl färdig lemoncurd (värmd i micron så den är lite lösare och enklare att rippla över).
Gör så här.
Vispa äggvitan till ett hårt skum. Häll i ättikan, sen under vispning häller du i sockret och floursockret. Rita ut en en ring på 2 bakplåtspapper (för att få en hum om hur stora bottnar du ska göra). Fördela marängsmeten jämnt på plåtarna och grädda i ugnen på ca 110 grader i 1.5 h, låt svalna på galler minst 1 h innan montering. Vispa grädde och ta ur ca 0.5 dl till topp garneringen. Blanda i mascarponen med resterande grädde och montera på första lagret, rippla lemoncurden över. Lägg på andra botten upp och ner (det här gör att du har en platt toppen). På med grädde, skurna jordgubbar, rippla lite mer lemoncurd över jordgubbarna och garnera med mynta blad. Lemoncurden och mascarponegrädden gör att tårtan inte blir så himla sliskig som marängtårtor kan vara…
Fred, Kärlek & Fernet
Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine

Foto av @fotograf.emilieandersson