
CITRON- OCH LAKRITSKOLA
Den här kolan får en pigg smak av den goda kombinationen citron och lakrits.
Receptet gäller för 30 bitar.
Ingredienser
2 dl Arla® vispgrädde
4 dl rårörsocker
1 dl ljus sirap
1 msk lakritspulver
rivet skal och saft av 1 citron
1 msk Arla® Svenskt Smör
Gör så här:
Blanda grädde, socker, sirap, citron och lakritspulver i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och rör tills sockret har smält. Koka på medelvärme utan lock tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 123°. Dra kastrullen från värmen och rör ner smöret. Häll kolan i en form med bakplåtspapper, ca 10×25 cm, låt kallna. Skär kolan i bitar och slå in i bakplåtspapper. Förvara svalt.
Tips!
Kulprovet: Häll några droppar smet i iskallt vatten. Om de går att rulla till en hård kula är kolan färdig.