
Recept
Cheesecake på lingon och rostat teffmjöl
Cheesecake på lingon och rostat teffmjöl.
Antal ca 50 Crumble
Ingredienser
teffmjöl 200 g
Arla® Svenskt Smör, rumstempererat 100 g
strösocker 100 g kanel, malen 2 g
citron, finrivet skal av 0,5 st 1.
1. Rosta mjölet i ugn på 190° 10-15 min till gyllenbrun färg.
2. Arbeta ihop alla ingredienser i en blandare och strö ut på en plåt med bakplåtspapper.
3. Baka av på 190° tills smulorna är gyllene. Låt svalna.
Ostmassa:
Arla Köket® färskost naturell 340 g
strösocker 100 g äggula 30 g
äggvita 42 g
lingon, mixade 60 g
arrowrot 15 g
vaniljstång 0,5 g
kanel, malen 2,5 g
citron, finrivet skal av 0,5 st
1. Blanda färskost och socker till en slät kräm med vinge i maskin. Tillsätt resten av ingredienserna lite i taget.
2. Fyll upp till 80% i små formar. Lägg på crumble och baka av i ugn, 140° ca 30 min. Låt svalna och frys.
Garnering: syltade granskott rårörda lingon finrivet citronskal ätbara blommor syltade granskott
rårörda lingon
finrivet citronskal ätbara blommor.
1. Ta de små kakorna ur formarna och låt tina. Garnera med granskott, lingon,
citronskal och blommor.