Add a little confetti to each day
Sweet Sunday! Älskar sovmorgon och långfrukost på balkongen!
Tyvärr blev det inte så många gympass som planerat denna vecka p g a nackspärren jag ådrog mig förra helgen och som tyvärr inte riktigt velat ge med sig helt. Men några pass har jag ändå hunnit med och nu blir det snart en ny vecka med nya tag! 🙂
Valio har lanserat ett nytt tillskott till deras goda “kvargfamilj”, vilken jag testat i helgen och måste säga att den nya lakrits- och citronkvargen är sjukt god!
Kvarg kan användas till mycket och är ett riktigt guldkorn i vardagen och kan ju både frysas och tål ugnsvärme. Det jag ska pröva härnäst blir nog att göra kvargglass med denna. Har tidigare gjort glass med deras vanilj vilket är väldans gott.
Kvargglass recept
Lägg kvargen i sina förpackningar i frysen, jag brukar ha 2 pkt ( 400 g), och förslagsvis över natten. Ta sedan fram förpackningarna ur frysen och värm de oöppnade bägarna ett ögonblick under varmt vatten så att kvargen lossnar från förpackningarna. Dela sedan varje kvarg i fyra delar ,på en skärbräda, och blanda sedan i matberedare eller kör med mixer tillsammans med 2 dl vispgrädde, och om så önskas med 1 – 2 msk socker eller sötningsmedel. Jag tycker dock ej att det behövs något socker! Lägg sedan upp i skål och garnera med lite färska bär. Mums!
Jag brukar ha lite hallon till vaniljen och kan tänka mig att det kommer bli minst lika gott till lakritsen!
http://[KGVID]https://mygatemagazine.se/cecilia/wp-content/uploads/sites/7/2017/07/IMG_9123.mov[/KGVID]