Monday, keep your head high, your glutes tight & your coffee strong ;)
Ny vecka, nya tag! Vaknade ordentligt mör imorse efter gårdagens armpass. Happy 4 that! 🙂 Jag älskar frukost, oftast blir det havregrynsgröt i olika former på mornarna. Idag kände mig sugen på att göra en hemmagjord musli att ha för variation så rotade i skafferiet och innehållet blev enligt följande;
Havregryn (av ren havre, glutenfri),
Pumpakärnor
Sesamfrön
Mandel
Hyvlade cocosflagor
Solroskärnor
Sesamfrön
Linfrön
Kanel
Kardemumma
Ringlade på lite flytande honung med för en sötare smak.
Hade önskat ha i fler nötter så som t ex valnötter, hasselnötter men får köpa hem det till nästa omgång musli 😉
Värm ugnen till 175 grader. Blanda 1- 2 dl vatten ,beroende på mängd, och 2 – 3 msk cocosolja i en separat bunke. Blanda ihop med ingredienserna och bred ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda cirka 25 min och rör om då och då (cirka var 5:e minut för att få en jämn gyllenbrun färg). När muslin har svalnat kan du efter smak tillsätta torkad frukt och bär t ex torkade aprikoser, dadlar, fikon e t c. Jag slängde i lite gojibär och mullbär i min.