Härliga Söndag!
Min förkylning har tyvärr hållit i sig så träningen har tyvärr inte blivit av som jag önskat men har nu har kört några lätta hemmapass de senaste dagarna och planerar att ta mig till gymmet imorgon. Happiness!
Jag jobbar mer och mer för att minska mitt sockerintag. Socker är något vi borde äta mindre av då socker ökar risken för b.l.a övervikt, inflammationer och hjärtsjukdomar. Det får vårt blodsocker att åka berg- och dalbana, man blir tröttare, mera sötsugen och hungrigare. Ändå tillsätts en massa olika typer av sockerarter i matvarorna.. Några tips för att dra ner på konsumtionen är förstås att läsa noga på innehållsförteckningen, att satsa på naturella livsmedel och att smaksätta på egen hand. Laga mat från grunden, ju renare mat desto mindre socker. Det kräver lite mer tid men förenkla genom att t ex göra storkok . Se till att dricka vatten, vänj dig av att dricka saft, läsk och juice. Smaksätt istället ditt vatten med t ex gurka, citron, apelsin eller varför inte ha lite örter i vattnet som t ex citronmeliss, mynta mm.
Spara och ät sötsaker vid speciella tillfällen eller dag. Jag har inte slutat helt med glass, gott godis eller en söt bakelse mellan varven men försöker undvika sötsaker mer och mer. Jag tackar oftast nej till sötsaker på onsdagsfika om jag vet att jag ändå kan njuta av något gott på lördagen istället.
Osötad = Inget ämne med söt smak har tillsatts, endast livsmedlets egna socker finns kvar.
Sockerfritt/utan socker = Ingen sockerart har tillförts men kan innehålla sötningsmedel..
Utan vanligt socker = Inte sackaros , vanligt socker, men ofta annan sockerart eller sötningsmedel.
Osockrat/socker ej tillsatt = Produkten kan innehålla någon sockerart t.ex juice.
Lättsockrat eller lätt, light = Med denna beteckning ska sockermängden sänkts med minst ¼-del, jämfört med normalprodukt som man har utgått från.
Fann denna lingonsylt från Torfolk Gård när var och handlade idag, härligt!


