Burrata perfekt som den är eller som förrätt i en sallad
Om ni inte har testat den härliga krämen burrata som dessutom kommer från Hälsingland, gör det!
En burrata som är smältande god tillsammans med tomater, olivolja, svartpeppar och lite basilika så köp hem och testa. Det är även riktigt gott på pizza med pancetta, rostade pistagenötter och balsamcio när den är färdigbakad. Denna Stracceiatella från Hälsingland är gjord på Opastöriserad Komjölk, vegetabilisk Ystenzim, salt, mjölksyra och grädde. Mejeriet har funnits sen 2011.
Familjen Rugolo har drivit Frägsta Hälsingegård som är en klassisk svensk B&B /konferens i historisk miljö med en äkta italiensk restaurang. Ostar och särskilt mozzarella har alltid varit ett stående inslag på deras meny av italienska specialiteter. Dom har vunnit svenskt mathantverk samt dubbla SM i kategorin övrig ost. Att upptäcka och få smaka italienskt hemma utan att behöva åka är lyx.
Trevlig onsdag!
Majs Keller
Matinspiratör Mygate Magazine
Majs Keller delar med sig av restaurangtips, recenserar mat- och dryck samt bjuder på smarriga recept.
Frågor kring samarbeten eller om ni är intresserade av att vi skall recensera en ny produkt inom mat och dryck som skall lanseras. Kontakta Nathalie Bergström på nathalie.bergstrom@mygatemagazine.se