Asiatisk glasnudelsallad & saftig kycklingbröstfilé av Mattias “fredagskocken” Larsson

En middag kommer fullastad med asiatiska smaker och dofter, oemotståndlig. Och extra lätt att laga med Lönnebergas färdigmarinerade kycklingbröstfilé smaksatt med ingefära och koriander.


4 portioner Tillagningstid: 35 minuter

1 paket Lönneberga Kycklingbröstfilé Ingefära & Koriander (á 650 g)

100 g glasnudlar

200 g vitkål

200 g morot

150 g broccoli

2 lime

2 tsk chiliflakes

1 msk sesamolja

1 ½ dl ostronsås

1 dl hackad koriander

salt
Citrusmarinerad gurka

½ gurka

2 msk pressad citron

1 msk honung

salt


Till servering

4 limeklyftor

sesamfrön


Såhär gör du
Glasnudelsallad: tillaga glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten, låt rinna av.

Hyvla eller skiva vitkålen och moroten supertunt, skär broccolin i små bitar och lägg i en skål.

Finriv det yttersta skalet från limen och pressa ut juicen på grönsakerna. Blanda samtliga ingredienser till glasnudelsalladen och smaka av med salt.


Citrusmarinerad gurka: skala och skiva gurkan tunt. Marinera den i citronjuice, honung och en liten nypa salt.


Kyckling: tillaga kycklingen enligt anvisningen på förpackningen.


Servering: servera kycklingen med glasnudelsallad, gurka och limeklyftor. Toppa med lite sesamfrön.