
Asiatisk glasnudelsallad & saftig kycklingbröstfilé av Mattias “fredagskocken” Larsson

En middag kommer fullastad med asiatiska smaker och dofter, oemotståndlig. Och extra lätt att laga med Lönnebergas färdigmarinerade kycklingbröstfilé smaksatt med ingefära och koriander.
4 portioner Tillagningstid: 35 minuter
1 paket Lönneberga Kycklingbröstfilé Ingefära & Koriander (á 650 g)
100 g glasnudlar
200 g vitkål
200 g morot
150 g broccoli
2 lime
2 tsk chiliflakes
1 msk sesamolja
1 ½ dl ostronsås
1 dl hackad koriander
salt
Citrusmarinerad gurka½ gurka
2 msk pressad citron
1 msk honung
salt
Till servering4 limeklyftor
sesamfrön
Såhär gör du
Glasnudelsallad: tillaga glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten, låt rinna av.Hyvla eller skiva vitkålen och moroten supertunt, skär broccolin i små bitar och lägg i en skål.
Finriv det yttersta skalet från limen och pressa ut juicen på grönsakerna. Blanda samtliga ingredienser till glasnudelsalladen och smaka av med salt.
Citrusmarinerad gurka: skala och skiva gurkan tunt. Marinera den i citronjuice, honung och en liten nypa salt.
Kyckling: tillaga kycklingen enligt anvisningen på förpackningen.
Servering: servera kycklingen med glasnudelsallad, gurka och limeklyftor. Toppa med lite sesamfrön.