• REDAKTIONSBLOGGEN
  • Mat/Dryck
  • Resor
  • Hem
  • Kontakta oss
Mygate Magazine
  • HEM
  • NYHETER
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • MAT/DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • JIMMI ERIKSSON
      • CHRISTIAN HELLBERG
      • JESSICA FREJ
      • PERNILLA WAHLGREN
      • MATTIAS LARSSON
      • FILIP FASTEN
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • JULBAK & JULMAT
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE – MAT & DRYCK
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • RESOR
    • RESEREPORTAGE & RESTIPS
  • TIPSA REDAKTIONEN
  • KONTAKTA OSS
  • Bloggare på Mygate Magazine

Kocken tipsar Linnea Johansson

Ugnsbakade ägg i tomat- och färssås av Linnea Johansson

2 veckor sedan mygatemagazine Artiklar, Kocken tipsar, Linnea Johansson, Mat/Dryck, Nyheter, Recept
Dela:

Matkreatören Linnea Johansson, som bor och arbetar i trendiga Brooklyn, New York har tagit fram spännande och lättlagade recept som är baserade på de senaste hälsotrenderna som poppar upp och tar fäste i USA.

Cast_Iron1

Ingredienser:

2 portioner
200g Hälsans Kök färs
2 ägg
2 dl färdig tomatsås
1/2 gul lök, skivad
2 msk olivolja
1 tsk chiliflakes
1/2 tsk rökt paprikapulver
1 dl stark riven ost, parmesan eller
cheddar
Salt och peppar

Såhär lagar du receptet:

Passar både till brunch, lunch eller som en lättare middag. Sätt ugnen på 250 grader. Värm olivoljan i en mindre stekpanna, gärna ugnssäker, på medelhög värme. Bryn lök och färs. Tillsätt paprikapulver och tomatsås. Låt koka ihop i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Har du ingen ugnssäker stekpanna, lägg upp tomatsåsen i en ugnssäker form. Knäck i äggen och låt de ligga ovanpå såsen. Täck alltsammans med riven ost. Låt stå i ugnen ca 10 minuter tills osten bubblar, är gyllene och äggen är stekta. Servera varmt tillsammans med rostat bröd.

Go vegan! Byt ut äggen mot 1 dl extra färs och osten mot veganost gjord på nötmjölk.

Mer om Linnea:

Kändiskock, matkreatör, festfixare, kokboksförfattare och matskribent. Den mångfacetterade göteborgsfödda Brooklynbon har blivit en internationell matprofil och syns på tv och i tidningar, både i USA och Sverige. Hon har lagat mat både i Nyhetsmorgon och The Today Show och festfixat Grammisgalan. Linnea brinner för trendig, enkel och hälsosam matlagning, alltid med en skandinavisk touch.

Fler recept från Linnea hittar du här:

http://mygatemagazine.se/raw-wrap-av-linnea-johansson/

http://mygatemagazine.se/salad-in-a-jar-av-linnea-johansson/

scandic1

Kommentarer

festfixare Hälsans Kök Kändiskock kokboksförfattare Linnea Johansson Mat matkreatör matskribent recept vegan vegetariskt vego

Tidigare Inlägg

Puerto Rico – hjärtat av Karibien bjuder på fartfyllda aktiviteter

Nästa Inlägg

RÅSTEKT BLOMKÅL MED HOLLANDAISE, FORELLROM & ROSTAD GRÖNKÅL

mygatemagazine

Så här bli du...

3 månader sedan

Nya Old El Paso™...

4 år sedan

Mat & Malt

3 år sedan

Svensk bartender vinnare i...

4 år sedan






Ladda mer...Följ oss på instagram

Annons


Annons

Den ultimata tredagars-guiden...

15 timmar sedan

Ansjovisrulle med smörstekt...

15 timmar sedan

7 unika hotellupplevelser som...

2 dagar sedan

Den ultimata tredagars-guiden till Bangkok

15 timmar sedan
En weekend i Bangkok, Asiens New York, är ett måste för de som letar efter Michelin-restauranger, fantastisk street food, spektakulär shopping och kulturella evenemang i världsklass. Den thailändska huvudstaden är en hisnande urban upplevelse där gammalt möter nytt och...

7 unika hotellupplevelser som gör dig...

2 dagar sedan

Resenärens förväntningar på resan kan variera, det kan handla om såväl...

5.8 Undersea Restaurant på Maldiverna...

6 dagar sedan

Med fisk till middag – på undervattensrestaurang Hundra...

SO/ öppnar lyxhotell i Havanna –...

1 vecka sedan

Lagom till Havannas 500-årsjubileum gör Accor en storstilad premiär i den...

Senaste inlägg

  • Den ultimata tredagars-guiden till Bangkok
  • Ansjovisrulle med smörstekt lök
  • 7 unika hotellupplevelser som gör dig ett med naturen
  • LYXIG CHOKLADTRYFFEL
  • ​Borgogno Barolo Classico 2015 – ny årgång!

Mygate Magazine

Presskontakt:
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine c/o Bergström PR Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Sociala Medier

Copyright (c) 2019. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations