• REDAKTIONSBLOGGEN
  • Mat/Dryck
  • Resor
  • Hem
  • Kontakta oss
Mygate Magazine
  • HEM
  • NYHETER
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • MAT/DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • AGNES OLIVIA ERIKSSON
      • JIMMI ERIKSSON
      • CHRISTIAN HELLBERG
      • JESSICA FREJ
      • PERNILLA WAHLGREN
      • MATTIAS LARSSON
      • ANETTE ROSVALL
      • FILIP FASTEN
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • JULBAK & JULMAT
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE – MAT & DRYCK
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • RESOR
    • RESEREPORTAGE & RESTIPS
  • TIPSA REDAKTIONEN
  • KONTAKTA OSS
  • Bloggare på Mygate Magazine

Redaktionsbloggen - Nathalie Bergström

Tips & trix från Oskar Montano – så blir du en skicklig pizzabagare – Nathalie Bergström

2 år sedan mygatemagazine Artiklar, Bloggar, Kocken tipsar, Mat/Dryck, Mygate Magazine, Nyheter, Recept, Redaktionsbloggen
Dela:

Festligheter när Mutti bjöd in till god mat och mingel.

Hej på er! För en tid sedan träffade vi Oskar Montano, kock och medgrundare till den populära finpizzerian 800 grader i Stockholm som bland annat delade med sig av tips & trix på hur du lyckas i köket med att blir en riktig pizzabagare. 

Oskars tips!

Degen

Mjölet – Du vill använda en mjölblandning som både ger en fin smak och som innehåller mycket gluten. Gör därmed en egen blandning av italienskt 00-mjöl och ett högkvalitativt vetemjöl. – Det italienska 00-mjölet har hög glutenhalt vilket gör att degen samlar mycket luft och blir extra fluffig. Detta gör både degen lättare att jobba ut – och ett krispigare resultat.

Jäst

– Använd mycket lite jäst (3 gram för 4 pizzor) och ha en lång jäsningstid (1 dygn) – Varför? o Ger en syrerik deg = krispigare botten o Jästsmaken försvinner vid en längre jäsningstid.

Utbakning

– Använd händerna och tryck ut degen med fingrarna – Använd inte kavel, då du då drar ut syret ur degen och man vill ha så mycket luft som möjligt kvar i degen för ett luftigt och knaprigt resultat

Tomatsåsen

– En bra genväg för att enkelt få en aromatisk och god tomatbas till pizzan, utan att koka och stå i, är att ta en burk krossade tomater, blanda in rikligt med olivolja och salta och peppra efter smak. – Använd en tomatburk av hög kvalitet som har en fin smak av tomater, förslagsvis Mutti Polpa – Olivoljan tillför både smak och gör såsen mer aromatisk, men förbättrar även tillagningen. Fettet i oljan leder nämligen värme och gör att såsen börjar koka i ugnen vilket ger både en godare smak och en krispigare botten.

Topping

– Om du ska ha mozzarella på pizzan, använd gärna Fior Di Latte (dvs mozzarella av komjölk) till att grädda i ugnen. Buffelmozzarella innehåller högre andel vätska och om du har den i ugnen kommer du få små pölar av vätska på pizzan. Detta kan göra botten mindre krispig. – Vill du ha svamp på pizzan? Tänk på att svampen innehåller mycket vätska – och vätska det har vi ju redan konstaterat kan resultera i en mindre krispig botten. Ett alternativ är därför att steka svampen innan du lägger den på pizzan – men det finns en genväg att ta. Genom att blanda den råa svampen med lite olivolja innan du lägger den på pizzan så slipper du att svampen släpper sin vätska!

Gräddning

– Ha så hög temperatur som är möjligt i din ugn! – Pizzan är färdig när kanterna börjar bli bruna och osten fått fin färg – Ett bra tips för att få en krispigare botten är att ställa in din plåt i ugnen en bra stund innan det är dags att grädda pizzan. Baka ut pizzan på ett bakplåtspapper så är det sedan enkelt att lägga över pizzan på den varma plåten. Den extra skjutsen i undervärmen kommer ge ett extra krispigt resultat på botten!

Lycka till!

Nathalie Bergström

VD & Chefredaktör Mygate Magazine
Kontakt: nathalie.bergstrom@mygatemagazine.se 

Tidigare inlägg:

 

Kommentarer

800 grader bagare baka bli din egna pizzabagare dryck finpizzeria kock Mat Mutti MuttiCookingChallenge Mygate Magazine mygatemagazinematochdryck Nathalie Bergström Oskar Montano Pizza á la 800 grader Pizza Margherita Pizzabagare pizzadeg pizzeria pizzerian 800 grader Redaktionsbloggen restaurang tomatsås

Tidigare Inlägg

Campingsemestern på Bjursås Stugby & camping fortsätter – Nathalie Bergström

Nästa Inlägg

FIKONBOLLAR MED INGEFÄRA

mygatemagazine

FIKONBOLLAR MED INGEFÄRA

2 år sedan

Ny utställning på Fotografiska...

3 år sedan

Ångbåtsbryggan – En härlig...

3 år sedan

Bagge is back!

2 år sedan





Ladda mer...
Följ oss på instagram

Annons


Annons

Vintips! Folklore Albariño...

16 timmar sedan

NYA DEJTINGSERIEN MIDDAG MED...

17 timmar sedan

Nyhet! Friggs Linser &...

1 dag sedan

Den ultimata tredagars-guiden till Bangkok

2 dagar sedan
En weekend i Bangkok, Asiens New York, är ett måste för de som letar efter Michelin-restauranger, fantastisk street food, spektakulär shopping och kulturella evenemang i världsklass. Den thailändska huvudstaden är en hisnande urban upplevelse där gammalt möter nytt och...

Res till Spanien – 5 tips på...

3 dagar sedan

Spanien är ett av våra mest älskade resmål och ett otroligt mångsidigt...

Sju av världens mest instagramvänliga...

1 vecka sedan

Resor och sociala medier går idag hand i hand och hotelltoaletter är en vanlig...

24 timmar i Dubai – så här roar du...

1 vecka sedan

I likhet med Barcelona, Paris och London är Dubai det perfekta resmålet för...

Senaste inlägg

  • Vintips! Folklore Albariño – Mycket smak från Spanien
  • NYA DEJTINGSERIEN MIDDAG MED MITT EX
  • Nyhet! Friggs Linser & Havssalt med 25% protein
  • Den ultimata tredagars-guiden till Bangkok
  • GRATINERAD HUMMER À LA ÅRETS KOCK

Mygate Magazine

Presskontakt
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine c/o Bergström PR Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Sociala Medier

Copyright (c) 2019. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations