• REDAKTIONSBLOGGEN
  • Mat/Dryck
  • Resor
  • Hem
  • Kontakta oss
Mygate Magazine
  • HEM
  • NYHETER
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • MAT/DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • JIMMI ERIKSSON
      • CHRISTIAN HELLBERG
      • JESSICA FREJ
      • PERNILLA WAHLGREN
      • MATTIAS LARSSON
      • FILIP FASTEN
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • JULBAK & JULMAT
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE – MAT & DRYCK
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • RESOR
    • RESEREPORTAGE & RESTIPS
  • TIPSA REDAKTIONEN
  • KONTAKTA OSS
  • Bloggare på Mygate Magazine

Recept

“Tacos i korvbröd” med halloumi, padronpeppar och bönsalsa

9 månader sedan mygatemagazine Artiklar, Mat/Dryck, Middagstipset, Mygate Magazine, Nyheter, Recept
Dela:

taco

Ett festligt och gott alternativ till den traditionella tacosen. De olika fyllningarna kan gärna serveras i skålar, så kan var och en förse sig med det de gillar bäst. Padronpeppar, pimientos de Padrón, är en smakrik chilifrukt som används i det mexikanska och spanska köket. Numera finns den i många livsmedelsbutiker, men om ni inte får tag i den kan den även bytas ut mot grön eller röd paprika.

Ingredienser

4 portioner

1 zucchini
400 g halloumi
8 padronpeppar

Bönsalsa
1 förp Go Green Svarta Bönor
1 röd chili
2 salladslökar
250 g cocktailtomater
1 kruka koriander
2 msk olivolja
1 tsk spiskummin
1 lime

Vitlöksgräddfil
1 vitlöksklyfta
2 dl gräddfil
½ dl majonnäs

Till servering
Sallad
8 Korvbrödsbagarn Korvbröd Havre & Dinkel

Salt och peppar
Smör och/eller olivolja till stekning

Såhär lagar du receptet

  1. Dela zucchinin på hälften och skär i ca ½ cm tjocka skivor. Salta och låt ligga och dra så att vattnet dras ur under tiden som resten förbereds. Skär halloumin i skivor.
  2. Skölj bönorna. Finhacka chilin och finstrimla salladslöken. Grovhacka tomaterna och koriandern. Blanda samman bönor, chili, salladslök, tomater, koriander, olivolja och spiskummin i en skål. Smaka av med salt, peppar och limesaft.
  3. Riv eller finhacka vitlöksklyftan. Blanda samman med gräddfil och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skölj och torka salladen.
  5. Torka av zucchiniskivorna och stek dem, halloumin och padronpepparn i omgångar i smör och/eller olivolja i en stekpanna. Salta padronpepparn. Stek eventuellt även korvbröden så att de får lite färg.
  6. Fyll bröden med sallad, zucchini, halloumi, padronpeppar och bönsalsa. Toppa med vitlöksgräddfil och servera!
Kommentarer

bönsalsa go green Go Green Svarta Bönor halloumi lantmännen Mat middagstipset Mygate Magazine recept Taco tacos Tacos i korvbröd

Tidigare Inlägg

Vårkänslor!

Nästa Inlägg

Några av världens häftigaste takterrasser

mygatemagazine

Dominikanska Republiken bjuder på...

1 år sedan

Las Vegas Del 2...

4 år sedan

Svenskarna tar onödiga risker...

4 år sedan

BAKAD HÄLLEFLUNDRA MED JORDÄRTSKOCKPURÉ

5 månader sedan






Ladda mer...Följ oss på instagram

Annons


Annons

Den ultimata tredagars-guiden...

20 timmar sedan

Ansjovisrulle med smörstekt...

20 timmar sedan

7 unika hotellupplevelser som...

2 dagar sedan

Den ultimata tredagars-guiden till Bangkok

20 timmar sedan
En weekend i Bangkok, Asiens New York, är ett måste för de som letar efter Michelin-restauranger, fantastisk street food, spektakulär shopping och kulturella evenemang i världsklass. Den thailändska huvudstaden är en hisnande urban upplevelse där gammalt möter nytt och...

7 unika hotellupplevelser som gör dig...

2 dagar sedan

Resenärens förväntningar på resan kan variera, det kan handla om såväl...

5.8 Undersea Restaurant på Maldiverna...

6 dagar sedan

Med fisk till middag – på undervattensrestaurang Hundra...

SO/ öppnar lyxhotell i Havanna –...

1 vecka sedan

Lagom till Havannas 500-årsjubileum gör Accor en storstilad premiär i den...

Senaste inlägg

  • Den ultimata tredagars-guiden till Bangkok
  • Ansjovisrulle med smörstekt lök
  • 7 unika hotellupplevelser som gör dig ett med naturen
  • LYXIG CHOKLADTRYFFEL
  • ​Borgogno Barolo Classico 2015 – ny årgång!

Mygate Magazine

Presskontakt:
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine c/o Bergström PR Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Sociala Medier

Copyright (c) 2019. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations