Middagstipset
ROSTAD BLOMKÅL MED BIFF
När blomkålen rostas blir den lite sötare och smakar mer. Saftig biff och bearnaisesås passar perfekt till.
Ingredienser
4 portioner
- 1 huvud blomkål, ca 700 g
- 100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- ½ dl hackad bladpersilja
- 2 skivor ryggbiff
- salt och peppar
- 1½ msk Arla® Smör&rapsolja gourmet
- 2 dl Kelda® fransk bearnaisesås
- 1½ msk olivolja
- 70 g blandad grönsallad
- salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Ansa blomkålen och lägg i en ugnssäker form. Gnid in smöret i blomkålen, salta och peppra. Tillaga i mitten av ugnen ca 1½ tim. Ös blomkålen med smöret ett par gånger. Strö över persiljan. Servera med bearnaisesås, skivad biff och grönsallad.
Salta och peppra biffen. Bryn den i smör-&rapsolja runt om. Lägg i en ugnssäker form och tillaga i mitten av ugnen ca 30 min, tills köttet har en innertemperatur på ca 60° och är rosa. Ringla oljan över salladen, salta och peppra.