• REDAKTIONSBLOGGEN
  • Mat/Dryck
  • Resor
  • Hem
  • Kontakta oss
Mygate Magazine
  • HEM
  • NYHETER
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • MAT/DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • JIMMI ERIKSSON
      • CHRISTIAN HELLBERG
      • JESSICA FREJ
      • PERNILLA WAHLGREN
      • MATTIAS LARSSON
      • FILIP FASTEN
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • JULBAK & JULMAT
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE – MAT & DRYCK
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • RESOR
    • RESEREPORTAGE & RESTIPS
  • TIPSA REDAKTIONEN
  • KONTAKTA OSS
  • Bloggare på Mygate Magazine

Julbak & Julmat

Revbensspjäll – en klassiker på julbordet

2 år sedan mygatemagazine Artiklar, Julbak & Julmat, Mat/Dryck, Mygate Magazine, Nyheter, Recept
Dela:

e9dff5fb-e68b-4f49-b00f-fc8e01181edd

 

Revbensspjäll är alltid gott till jul och är en riktig klassiker på julbordet och kan med fördel tillagas dagen innan och sedan värmas strax före servering. Pensla gärna lite honung på revbensspjällen när de ska värmas.

 

Ingredienser

4 portioner

  • 1 kg tjockskurna revbensspjäll

Kryddblandning:

  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 1 1⁄3 msk kinesisk soja
  • 1⁄3 tsk salt
  • 1 1⁄3 krm svartpeppar
  • 2⁄3 tsk malen ingefära

 

Såhär lagar du receptet:

Sätt ugnen på 175°. Rör ihop kryddblandningen och pensla köttet runtom. Lägg det i en ugnssäker form med bensidan upp. Stek i mitten av ugnen ca 30 min. Vänd köttet och stek ytterligare 1 tim. Pensla ev med köttsaft från formen. Skär köttet efter benen och servera

Kommentarer

arla jul julbak Julbak och julmat julmat julrecept Mat Mat&Dryck Mat&Dryck Mygate Magazine Mygate Magazine recept Revbensspjäll

Tidigare Inlägg

Kycklingburgare med smörfrästa svampar och hemgjorda chips

Nästa Inlägg

Så mycket kärlek i Göteborg – Art by Max Alm-Norell – Nathalie Bergström

mygatemagazine

Sol över Gudhjem

1 år sedan

Höstens smaker från Estrella...

1 år sedan

Här är de 12...

11 månader sedan

LUNCH PÅ VILLA KÄLLHAGEN...

4 år sedan






Ladda mer...Följ oss på instagram

Annons


Annons

​Borgogno Barolo Classico...

16 timmar sedan

Kalixlöjrom med...

1 dag sedan

5.8 Undersea Restaurant på...

3 dagar sedan

5.8 Undersea Restaurant på Maldiverna erbjuder spektakulär utsikt under vattnen

3 dagar sedan
Med fisk till middag – på undervattensrestaurang Hundra procent havsutsikt och oavsett vad du väljer från menyn kan vi lova en härlig fiskmiddag. Hurawalhi Island Resort har flera restauranger men ingen med så spektakulär utsikt som 5.8 Undersea...

SO/ öppnar lyxhotell i Havanna –...

7 dagar sedan

Lagom till Havannas 500-årsjubileum gör Accor en storstilad premiär i den...

Norges bästa (och godaste)...

1 vecka sedan

Övernatta i ett pepparkakshus, smaka norsk julmat och botanisera på...

Puerto Rico – hjärtat av Karibien...

2 veckor sedan

Förutom vackra stränder och azurblått vatten, erbjuder Puerto Rico en...

Senaste inlägg

  • ​Borgogno Barolo Classico 2015 – ny årgång!
  • Kalixlöjrom med blomkålsskum, syrad rödlök & surdegschips
  • 5.8 Undersea Restaurant på Maldiverna erbjuder spektakulär utsikt under vattnen
  • Västerbottenpaj med laxrom, crème fraiche och dill
  • Idag lanseras Raats Dolomite 2017

Mygate Magazine

Presskontakt:
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine c/o Bergström PR Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Sociala Medier

Copyright (c) 2019. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations