• Redaktionsbloggen – Nathalie Bergström
  • Mat/Dryck
  • Resor
  • Kontakta oss
  • Hem
Mygate Magazine
  • HEM
  • NYHETER
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • MAT/DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • AGNES OLIVIA ERIKSSON
      • JIMMI ERIKSSON
      • CHRISTIAN HELLBERG
      • JESSICA FREJ
      • PERNILLA WAHLGREN
      • MATTIAS LARSSON
      • ANETTE ROSVALL
      • FILIP FASTEN
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • JULBAK & JULMAT
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE – MAT & DRYCK
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • RESOR
    • RESEREPORTAGE & RESTIPS
  • TIPSA REDAKTIONEN
  • KONTAKTA OSS
  • Bloggare på Mygate Magazine

Quinoasallad med rödbetschips, getost och rostade sojabönor

2 år sedan mygatemagazine Artiklar, Mat/Dryck, Mygate Magazine, Nyheter, Recept
Dela:

quinoasallad-med-rodbetschips-getost-och-rostade-sojabonor

Quinoafröets mjälla konsistens passar bra tillsammans med krispig sallad, knapriga rödbetschips, sojabönor och krämig getost. Vill man inte göra egna chips blir det givetvis lika gott att ugnsbaka alla rödbetor.

4 portioner

500 g rödbetor
½ dl olivolja

2 tsk vit- eller rödvinsvinäger
½ tsk socker
1 röd lök

6 dl grönsaksbuljong
3 dl GoGreen Quinoa

100 g späda salladsskott
200 g mjuk getost
50 g GoGreen Rostade och saltade sojabönor

5 dl neutral olja till fritering
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala rödbetor och skär alla utom två i grova bitar. Bred ut bitarna på en plåt, ringla över olivolja och salta och peppra. Baka rödbetorna i mitten av ugnen ca 30 minuter, eller tills de mjuknat och fått fin färg.
  3. Blanda vinäger och socker i en skål. Skala rödlök, skär den i tunna skivor och lägg i vinägerblandningen. Låt stå och dra fram till servering.
  4. Koka upp grönsaksbuljong i en kastrull. Skölj quinoan noga i hett vatten och tillsätt i buljongen. Låt koka under lock på svag värme i ca 15 min. Lyft av locket och låt ånga av.
  5. Skiva de två kvarvarande rödbetorna så tunt som möjligt, antingen med kniv eller mandolin.
  6. Hetta upp olja till ca 180 grader i en kastrull. Se till att ha ett lock nära till hands och att fläkten är avstängd (ifall oljan blir för het och tar eld). Prova om oljan är tillräckligt varm genom att lägga i en bit ljust bröd, brödet ska bli gyllenbrunt på ca 30 sekunder. Fritera rödbetsskivorna i oljan, några i taget, ett par minuter eller tills de är krispiga. Låt torka på hushållspapper och salta lätt innan servering.
  7. Skölj salladskotten och torka dem noga. Smula getost.
  8. Blanda ihop quinoa, rödbetor, rödlök, salladsskott och getost i en vacker skål. Smaka av med salt och peppar. Toppa med rödbetschips och sojabönor, servera.
Kommentarer

getost go green GoGreen Quinoa GoGreen Rostade och saltade sojabönor lantmännen Mat Mygate Magazine Quinoasallad recept rödbetschips rostade sojabönor Sojabönor

Tidigare Inlägg

​Britney Spears överraskar – nya singeln ”Make Me…” featuring G-Eazy har världspremiär idag

Nästa Inlägg

Middag med vänner och dagens tripp till Torö – Nathalie Bergström

mygatemagazine

GÖS MED MUSSLOR OCH...

6 dagar sedan

Eriks® lanserar färska majonnäser

6 månader sedan

10 trendriktiga restauranger i...

2 veckor sedan

Sushirullar Maki med avokado,...

2 år sedan
wpDiscuz


Load More...
Följ oss på instagram

Annons


Annons

Rökt laxburgare med krispig...

2 timmar sedan

Ving lanserar ett nytt...

6 timmar sedan

GRILLAD TONFISK MED AVOKADO-...

1 dag sedan

Ving lanserar ett nytt hotellkoncept – Cook´s Club

6 timmar sedan
Nu lanserar Ving ännu ett hotellkoncept, Cook´s Club. Konceptet vänder sig till dagens moderna resenärer där design, mat och dryck står i fokus. Det första hotellet öppnar 1 juni och ligger i Hersonissos, på Kreta. Under det kommande året finns planer på att öppna...

Vilken grekisk ö passar bäst för dig?

4 dagar sedan

Grekland har mellan 600 och 1 400 öar, lite beroende på hur man definierar...

Ving-gästernas tio favorithotell till...

5 dagar sedan

Hotellet blir en allt viktigare del av semesterupplevelsen och trenden är...

6 magiska stränder i Karibien

1 vecka sedan

Karibiens vackraste stränder – 6 tips på magiska stränder i...

Senaste inlägg

  • Rökt laxburgare med krispig kål av Anders Tegnér
  • Ving lanserar ett nytt hotellkoncept – Cook´s Club
  • GRILLAD TONFISK MED AVOKADO- OCH CHILIKRÄM AV CHRISTIAN HELLBERG
  • Idag bjuder jag på en Stäksholmsdrink på bryggan – Nathalie Bergström
  • LÖKFLARN MED SIDFLÄSK OCH JORDÄRTSKOCKOR

Mygate Magazine

Presskontakt
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine
Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Sociala Medier

Copyright (c) 2018. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations