#ychl
Nätverksträff med Young Creative Hospitality Leaders 2016
Förutom att jag befann mig på Södra Teatern hela dagen igår så var jag även på plats i torsdagseftermiddag när YCHL– Young Creative Hospitality Leaders bjöd in till en trevlig sammankomst. Eftermiddagen bjöd på en liten nätverksträff skulle man kunna kalla det.
På plats med Källhagenkollegan Tobias, den glada killen på hörnet.
Hotell & Restaurangbranschens största utmaning samt viktigaste fråga är kompetensförsörjning, och just därför var det hög tid att diskutera branschen i framtiden.
Hur kan man höja statusen på branschen?
Hur kan man få dagens ungdomar att förstå vart det finns otroligt många jobb och att möjligheten att göra karriär är just lika stor ihospitalitybranschen som i någon annan bransch. Detta är mycket intressant då jag själv kan se att statusen i just denna bransch inte är så hög. Jag kan från mitt eget perspektiv både förstå och vara lite oförstående till den saken eftersom jag har betat av en hel del år inom denna bransch då jag började jobba redan i tidig tonår. Jag har jobbat hårt och väldigt mycket genom åren, därmed har jag lärt mig att hårt jobb lönar sig i slutändan.
Jag har jobbat med det mesta inom branschen och därmed kan jag både respektera och förstå mig på olika avdelningar och andras arbetsuppgifter, vi arbetar TILLSAMMANS oavsett position eller titel, i denna bransch är det svårt att klara sig utan den ena eller den andra, alla är lika viktiga.
Jag har också lärt mig att denna bransch kanske olikt en del andra branscher är att man står i större behov av personerna bakom arbetspassen som måste “fyllas” det är ett helt enkelt inte direkt “icke robotbaserat” arbete (om man får uttrycka sig lite konstigt brukar ju aldrig göra det?) vad jag menar med det är att det räcker med att en person inte dyker upp till sitt arbetspass för att mycket ska fallera.
Därmed har jag lärt mig att försöka förstå mig på var och en på arbetsplatsen, ha en nära dialog med all personal och viktigt för mig är att det ska vara högt i tak, det är här och nu som gäller och måste ju även gälla dagliga konversationen.
Hur som helst, ämnet för eftermiddagen var “Framtiden i Branschen” och väl på plats bjöds vi på Redbull, Vitamin Well, Ahlgrens bilar och Kexchoklad, tur det då hade man något att göra sen satt man klistrad.
Session 1: Att lyckas attrahera generation Y & Z – en viktig framgångsfaktor!
Session 2: Kompetensförsörjning inom den svenska besöksnäringen
Session 3: Trender och korsbefruktning – vart är branschen på väg och vad kan vi lära oss av andra verksamhetsområden?
Det var alltså mycket intressanta paneldebatter med riktigt stora namn från branschen bland annat Pontus Frithiof, Eva Östling, Daniel Stenbäck mfl som diskuterade aktuella och framtida utmaningar med yngre ledare.
VD/ägaren av VOX hotell Jönköping var på plats också och höll en rolig och öppen presentation.