Kvällens festligheter
Igår var det dags för uppackning, städning, tvättning och storhandling, nu när vi äntligen är hemma igen för en stund.
Nya tvn kom på plats och det blev en middag med familjen.
Idag ska jag börja dagen med en till liten shoppingrunda inför kvällens fest och eftersom vi är ute i ganska sen tid så har vi lagt catering på hyllan och jag kommer istället under dagen laga och förbereda mat för kvällens 30 gäster.
Jag kommer laga maten hemma och ta med den till vår plats för kvällen eftersom vi har begränsade möjligheter att laga där och handen på hjärtat vem vill stå och laga mat när festen börjar, så börjar jag tidigt hemma istället och håller det enkelt.
Meny
Fördrink vid ankomst Bubbel, bubbel, bubbel och mer bubbel givetvis, bra start! Till det är tanken att jag ska ordna några snittar och rullader, tänker kalkon, färskost, örter och rostbiff.
Förrätt, Klassisk Toast Skagen ala Priscilla?
Varmrätt, En Gulasch med stora bitar Högrev, mycket grönsaker, serveras ned ris och toppas med krutonger
Givetvis serveras nybakt bröd, smör och en härlig sallad som blanda med en fransk dressing ala Priscilla?
Dessert, Choklad-& hallonmousse som toppas med färska hallon, riven choklad och grädde.
Extra snacks/Kvällsvickning, äppelkaka med vanlijsås, grönsakssticks med dip, massor av chips
Vid tolvslaget är det åter dags för bubbel, bubbel, bubbel, måste ju skåla in det nya året.
Tradition för mig som måste hållas vid tolvslaget är:
Alltid bära något nytt!
Alltid skåla i Champagne!
Alltid vara tacksam för året som varit och året som kommer!
Tänk igenom hur du helst ser att nästkommande år bör se ut, följ det!
Pussa din kära!
Ta hand om dina vänner!
Så dags att börja handla och laga, hörs senare.