Hej vänner! <3
Sorry för dålig uppdatering, igår låg jag hemma hela dan, var super yr och sov nästan hela dagen. Men idag mår jag bättre tack och lov!
Tänkte dela med mig av mitt recept på en kycklingrätt som vi åt till middag här om dagen, det var super enkelt och otroligt gott! En riktig hit faktiskt, Nicolas älskade det och jag med.
Här nedan kan du stegvis se hur jag gjorde.
Det här behöver du: (Obs att jag endast skriver mängden för Innehåll till fyra kycklingfiler, om du vill laga detta till fler så ta bara mer av allt)
1 charlottenlök
1 stor klyfta vitlök
Soltorkade tomater
Basilika
1 stor påse färsk bladspenat
Feta ost
Kycklingfile (I sverige kan man köpa “minutfile” som är färdig tunnskivad kycklingfile, det skulle jag verkligen rekommendera att köpa till denna rätt)
Tandpetare
Chili flakes
Hacka upp bladspenaten, riv i en stor näve med färsk basilika, hacka charlottenlöken, strimla soltorkade tomater, skiva vitlöken i tunna skiver, smula lätt ner feta ost och pressa i en halv citron. salta peppra sen steker du detta på lagom värme.
Jag hade i en ganska stor påse med spenat så se till att verkligen köpa MYCKET spenat om ni ska laga till fler en fyra kycklingfiler.
Lägg på spenatblanningen på hela kycklingfilen och sett sedan på en tunn skivad file på och där efter tar du tandpetare och binder ihop dom
Sedan steker du kycklingen i stekpanna så att den får en fin yta och när du ser att ytan har fått en fin färg stoppar du in kycklingen i ugenen tills den blivit genomstekt! Jag hällde på lite krossade chiliflakes innan jag satte in dom i ugnen det passade väldigt bra till.
TAAAADA! Så enkelt och otroligt gott! Vi valde att äta en enkel avocado sallad till och marinerad kronärtskocka som var super god och passade till. Den här rätten är toppen bra om man tillexempel ha gäster och då kan man ju ha tillbehör som rostade rotfrukter i ugn, klyftpotatis eller bolgur till och en nice sallad.
Må bäst!
Puss och kraaam! <3