Agnes Olivia Vin & Mat
Middagstips med vinmatchning – Agnes Olivia
Välkommen tillbaka till min sida här på Mygate Magazine!
Nyligen bjöd min mamma mig på en fantastisk chiligryta tillsammans med två röda viner som samspelade så bra med grytan och dess hetta att det nästan vore elakt att inte dela med mig av receptet till er.
Grytan är snabb att göra, har lagom med sting och rundas av fint med ett elegant och fylligt rött vin. Receptet nedan räcker till ungefär 4 personer.
Du behöver:
400 gram quornfärs
1 förpackning krossade tomater
1 förpackning svarta bönor
1 gul lök
1 burk majs
2 dl barbecuesås
1 kryddmått cayennepeppar
3 dl vatten
Salt & peppar
Olja
Färsk koriander
Kokt ris
Nachochips
Guacamole (vi gjorde en egen på Myllymäkis vis)
Eventuellt gräddfil
Gör så här:
1. Skala och finhacka löken. Fräs den i olja på medelvärme i cirka 5 minuter.
2. Tillsätt och bryn quornfärsen.
3. Häll av och skölj bönorna.
4. Tillsätt barbequesås, vatten, krossade tomater, bönor, majs och cayennepeppar.
5. Låt koka i cirka 5 minuter.
6. Smaka av med salt och peppar och toppa med koriander.
7. Servera med kokt ris, guacamole, nachochips och eventuellt lite gräddfil.
Till rätten drack vi två fruktiga röda viner som lindrade hettan alldeles perfekt:
Cline Zinfandel 2014: Ett smakrikt rött vin med inslag av jordgubbar och vanilj.
Two Rivers alkoholfria rödvin: Ett rött vin med inslag av plommon och körsbär.
Hett tips till nästa middagsbjudning!
Tack för att du tittade in.
Varma hälsningar,
Agnes Olivia
Vin & Mat Mygate Magazine
Kontakt: redaktionen@mygatemgazine.se