• Redaktionsbloggen – Nathalie Bergström
  • Mat/Dryck
  • Resor
  • Kontakta oss
  • Hem
Mygate Magazine
  • HEM
  • NYHETER
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • MAT/DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • AGNES OLIVIA ERIKSSON
      • JIMMI ERIKSSON
      • CHRISTIAN HELLBERG
      • JESSICA FREJ
      • PERNILLA WAHLGREN
      • MATTIAS LARSSON
      • ANETTE ROSVALL
      • FILIP FASTEN
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • JULBAK & JULMAT
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE – MAT & DRYCK
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • RESOR
    • RESEREPORTAGE & RESTIPS
  • TIPSA REDAKTIONEN
  • KONTAKTA OSS
  • Bloggare på Mygate Magazine

Mat & Dryck

Laxburgare med ärt- och pepparrotskräm

2 månader sedan mygm_admin Artiklar, Mat/Dryck, Nyheter, Recept
Dela:

laxburgare

En fräsch och smakrik laxburgare som smaksätts med kapris, gräslök och citronzest och serveras tillsammans med tunt hyvlade, citronmarinerade rotfrukter. I stället för vanlig hamburger dressing görs en pepparrotssmakande ärt kräm som även passar bra att servera till andra fiskrätter eller som dipp på buffébordet.

Ingredienser
4 portioner

Rotfruktscrudité
4 morötter
2 majrovor
3 polkabetor och/eller gulbetor
1 knippe dill
2 msk olja
3 msk citronsaft
1 nypa socker

Ärt- och pepparrotskräm
1 förp Go Green Gröna Ärter
1 dl crème fraiche
1 msk majonnäs
1 tsk citronsaft
Ca 2 msk riven pepparrot

Laxburgare
4 laxfiléer eller 500-600 g laxfilé
1 knippe gräslök
3 msk kapris
1 citron
Ca 1 dl ströbröd

Tillbehör
1 gul knipplök
4 Korvbrödsbagarns Hamburgerbröd Frisco
1 ask ärtskott
100 g blandad sallad

Salt och peppar
Smör och olja till stekning

Så här lagar du receptet 

  1. Börja med rotfruktscruditén: Skala rotfrukterna och hyvla dem i tunna skivor med en potatisskalare eller osthyvel. Finskär dillen. Blanda olja, citronsaft, socker och dill med rotfrukterna.
  2. Häll av vattnet från ärterna. Mixa ärter, crème fraiche, majonnäs och citronsaft med en stavmixer eller i en matberedare. Finriv pepparroten och blanda med ärtkrämen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär eller hacka laxen i små tärningar och lägg i en skål. Finskär gräslöken och hacka kaprisen grovt. Finriv det gula skalet från citronen. Blanda samman lax, gräslök, kapris och citronzest. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll ut ströbröd i en djup tallrik. Forma 4 stora laxburgare och vänd i ströbrödet. Lägg på en tallrik.
  5. Hetta upp en stor stekpanna med smör och olja. Stek sedan laxburgarna några minuter på varje sida tills de fått fin färg och är genomtillagade.
  6. Skär den gula knipplöken i tunna ringar. Smaka av rotfruktscruditén med salt och peppar.
  7. Rosta hamburgerbröden i brödrost eller i ugn.
  8. Arrangera maffiga burgare med bröd, sallad, laxburgare, lök, ärtskott och ärtkräm. Servera tillsammans med rotfruktscruditén.

 

Kommentarer

Ärt- och pepparrotskräm lantmännen lax laxburgare Mat Mygate Magazine mygatemagazinematochdryck recept rotfrukter

Tidigare Inlägg

Sveriges första snaps med låg alkoholhalt

Nästa Inlägg

Kroppkakor med skirat smör och lingon

mygm_admin

Gala – Nej till...

2 år sedan

Camping queens – 4

2 år sedan

PULLED PORK MED BARBEQUESÅS...

2 månader sedan

Bubbel i absolut guldklass

1 år sedan
wpDiscuz


Load More...
Följ oss på instagram

Annons


Annons

Rökt laxburgare med krispig...

2 timmar sedan

Ving lanserar ett nytt...

6 timmar sedan

GRILLAD TONFISK MED AVOKADO-...

1 dag sedan

Ving lanserar ett nytt hotellkoncept – Cook´s Club

6 timmar sedan
Nu lanserar Ving ännu ett hotellkoncept, Cook´s Club. Konceptet vänder sig till dagens moderna resenärer där design, mat och dryck står i fokus. Det första hotellet öppnar 1 juni och ligger i Hersonissos, på Kreta. Under det kommande året finns planer på att öppna...

Vilken grekisk ö passar bäst för dig?

4 dagar sedan

Grekland har mellan 600 och 1 400 öar, lite beroende på hur man definierar...

Ving-gästernas tio favorithotell till...

5 dagar sedan

Hotellet blir en allt viktigare del av semesterupplevelsen och trenden är...

6 magiska stränder i Karibien

1 vecka sedan

Karibiens vackraste stränder – 6 tips på magiska stränder i...

Senaste inlägg

  • Rökt laxburgare med krispig kål av Anders Tegnér
  • Ving lanserar ett nytt hotellkoncept – Cook´s Club
  • GRILLAD TONFISK MED AVOKADO- OCH CHILIKRÄM AV CHRISTIAN HELLBERG
  • Idag bjuder jag på en Stäksholmsdrink på bryggan – Nathalie Bergström
  • LÖKFLARN MED SIDFLÄSK OCH JORDÄRTSKOCKOR

Mygate Magazine

Presskontakt
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine
Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Sociala Medier

Copyright (c) 2018. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations