
Majs Keller – Matinspiratör
Lammfärslimpa av Majs Keller
Lammfärslimpa med lök, rödbetor och fylld med fetaost.
Lammfärs för ca 4 Pers
500 g lammfärs
1/2 dl laktosfri grädde
1 ägg
Salt, peppar, oregano, timjan
150 g fetaost
Sätt ugnen på 175°. Blanda färs med grädde, ägg och en liten gnutta salt och peppar (sparsamt med salt, då fetaosten är salt). Hacka eller mixa de soltorkade tomaterna och blanda ner i köttfärssmeten. Forma till en avlång limpa och lägg i en ugnssäker form. Gör en djup fåra i mitten och smula ner fetaost. Nyp ihop limpan så att du får en fetaostgömma i köttfärslimpan. Gratinera köttfärslimpan mitt i ugnen i ca 45 min, tills köttfärslimpan är färdig helt igenom.
Gör sen sås med skyn eller en rödbetstzatziki.
Majs Keller
Matinspiratör Mygate Magazine