Recept
LAMMFÄRSBURGARE BLUE CHEESE
Saftiga lammfärsburgare med ruccolablad, blåmögelost och sötsyrlig rödlök blir en häftig smakexplosion som kommer att göra den mest kräsna glad.
Ingredienser
4 portioner
- 500 g lammfärs
- 150 g Arla® färskost paprika
- 1½ tsk salt
- 2 msk Arla® Klarifierat Smör
- 4 skivor Castello® Burger Blue
Tillbehör
- 4 skivor formbröd
- 2 msk Arla® Klarifierat Smör
- 60 g rucola
- plockad timjan
Citronkokt rödlök
- 2 rödlökar
- saften av 1 citron
- ½ dl strösocker
Gör så här:
Börja med citronkokt rödlök. Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg den i en kastrull. Tillsätt citronsaft och socker, koka ihop 10-15 min. Låt kallna. Blanda färsen med hälften av färskosten. Forma 4 hamburgare av färsen. Salta och stek dem i smör ca 3 min på varje sida. Lägg en ostskiva på varje hamburgare. Skär bort kanterna på brödskivorna. Stek bröden i smör tills de är gyllenbruna. Bred resten av färskosten på brödskivorna. Fördela rikligt med rucola på brödskivorna, lägg på en hamburgare och toppa med citronkokt rödlök och ev en kvist timjan.