Majs Keller - Matinspiratör
Kroppkakor med skirat smör och lingon
Bjud på Majs Kroppkakor. Bon apetit!
Ingredienser:
1 kg mjölig potatis
vatten att koka potatisen i
salt
1 stort ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
Skala och koka potatisen i vatten och salt. Häll av vattnet och pressa ner den mjuka potatisen i en skål tillsammans med lätt uppvispat ägg, mjöl och salt. Rör inte för mycket. Forma degen till en slät deg. Stek fläsk eller bacon tillsammans med finhackad schalotten lök (vegetariskt använd finhackad portabello) stek. Dela degen och forma till bollar i valfri storlek, tryck ner tummen i mitten och fyll med ingredienserna.
Rulla och forma ihop till en boll och sänk ner kroppkakorna i kokande vatten. När kroppkakorna är klar så flyter dom upp.
Ta ur dom och låt vattnet rinna av och hetta upp stekpannan och stek kroppkakorna så dom får en fraisg yta.
Servera med brynt laktosfritt smör, rårörda lingon (en del föredrar rårrörda lingon och grädde) Ni väljer efter tycke och smak.
Bon apetit!
Majs Keller
Matinspiratör Mygate Magazine
Majs Keller delar med sig av restaurangtips, recenserar mat från olika restauranger och bjuder på smarriga recept.
Frågor kring samarbeten eller om ni är intresserade av att vi skall recensera en ny produkt inom mat eller dryck som skall lanseras. Kontakta Nathalie Bergström på nathalie.bergstrom@mygatemagazine.se