- Skala och dela grönsakerna i grova bitar.
- Koka upp vattnet med de övriga ingredienserna och låt lagen koka 5-10 minuter så att den får smak.
- Häll lagen över fiskbitarna, sjud därefter under lock i 6-10 minuter, beroende på laxbitarnas storlek.
- Servera fisken varm eller kall med dillmajonnäs, pressgurka och potatis.
Middagstipset!
Kall inkokt lax med dillmajonnäs
Har du en gång lagat inkokt lax så kommer det bli din nya paradrätt. Med tanke på den blygsamma arbetsinsatsen som krävs, smakar den underbart och passar både till vardag och helgmiddag.
Ingredienser
4 portioner
1 kg Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
1 l vatten
2 msk vinäger
3 tsk salt
5 st peppar, hel vit
2 st kryddpeppar, hel
1 st lök, gul
1 st morot
3 kvist dill
Gör så här