• Redaktionsbloggen – Nathalie Bergström
  • Mat/Dryck
  • Resor
  • Kontakta oss
  • Hem
Mygate Magazine
  • HEM
  • NYHETER
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • MAT/DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • AGNES OLIVIA ERIKSSON
      • JIMMI ERIKSSON
      • CHRISTIAN HELLBERG
      • JESSICA FREJ
      • PERNILLA WAHLGREN
      • MATTIAS LARSSON
      • ANETTE ROSVALL
      • FILIP FASTEN
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • JULBAK & JULMAT
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE – MAT & DRYCK
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • RESOR
    • RESEREPORTAGE & RESTIPS
  • TIPSA REDAKTIONEN
  • KONTAKTA OSS
  • Bloggare på Mygate Magazine

Recept

Honungsgravad lax med rotfrukter och äppelyoghurt

11 månader sedan mygatemagazine Artiklar, Mat/Dryck, Mygate Magazine, Nyheter, Recept
Dela:

Honungsgravad-lax-med-rotfrukter-och-äppelyoghurt_large

Den här rätten är perfekt om du vill bjuda på något riktigt gott.

Ingredienser

4 portioner

600 g  Norsk Laxfilé, med skinn
2 msk  honung
2 msk  salt
250 g  palsternacka
250 g  morot
100 g  rotselleri
1 msk  timjan
2 msk  olivolja
   salt
   peppar
2 dl  matlagningsyoghurt
1 msk  äppeljuice
1 st  äpple
   salt
   peppar

Gör så här:

  • Gnid in laxen med honung och salt. Låt ligga ett dygn i kylen. Skiva upp innan servering.
  • Skala och skär rotfrukterna i oregelbundna bitar.
  • Baka i ugnen med timjan och olivolja på 175°C ca 35 minuter.
  • Låt svalna. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär äpplet i tärningar.
  • Blanda matlagningsyoghurt, äppeljuice och äppelbitar.
  • Smaka av med salt och peppar.

Skiva upp laxen och lägg rotfrukterna snyggt ovanpå laxskivorna. Klicka på äppelyoughurten.

Kommentarer

äppelyoghurt Honungsgravad lax lax Mat middagstipset Mygate Magazine mygatemagazinematochdryck Norsk Fisk recept rotfrukter

Tidigare Inlägg

Ramptornet på Arlanda blir världsunik lägenhet

Nästa Inlägg

Kilchoman Loch Gorm 2017 – 240 flaskor till Sverige

mygatemagazine

Butternut-burgare av Anders Tegnér...

2 år sedan

Newport lanserar Ascot Brass...

1 år sedan

Två glutenfria nyheter i...

3 år sedan

Vernissage per kvadrat –...

2 månader sedan
wpDiscuz


Load More...
Följ oss på instagram

Annons


Annons

KALVSCHNITZEL MED SVARTKÅL...

1 dag sedan

Bildbomb – Max...

2 dagar sedan

Gastronomisk upplevelse på...

2 dagar sedan

Gastronomisk upplevelse på budgethotell i Barcelona

2 dagar sedan
Mitt i Barcelona med närhet till det välkända promenadstråket La Rambla, shopping, teater och andra sevärdheter ligger hotell Adagio. Budgethotellet är känt för sin tapasrestaurang Adagio Tapas och här kan man njuta av välsmakande rätter av hög kvalitet. Hotell Adagio...

Årets största nyheter i Dubai

3 dagar sedan

Ökenmetropolen Dubai är under konstant utveckling och 2018 är inget undantag....

Ving lanserar ett nytt hotellkoncept –...

4 dagar sedan

Nu lanserar Ving ännu ett hotellkoncept, Cook´s Club. Konceptet vänder sig...

Vilken grekisk ö passar bäst för dig?

1 vecka sedan

Grekland har mellan 600 och 1 400 öar, lite beroende på hur man definierar...

Senaste inlägg

  • KALVSCHNITZEL MED SVARTKÅL OCH BRYNT SMÖR
  • Bildbomb – Max Alm-Norell Vernissage & dagens bubbel AW – Nathalie Bergström
  • Gastronomisk upplevelse på budgethotell i Barcelona
  • Salmalax med edamamebönor, forellrom, blomkålscrème och sirapsskorpa
  • HÄR ÄR DE NYA SINGELMAMMORNA I ENSAM MAMMA SÖKER

Mygate Magazine

Presskontakt
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine
Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Sociala Medier

Copyright (c) 2018. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations