Recept
GRILLAD TONFISK MED NORIWRAP
Vacker finger food med asiatiska smaker. Sjögräsnudlarna kan ersättas med kokta risnudlar.
Receptet gäller för 20 st
Ingredienser:
Grillad tonfisk:
- 400 g tonfisk
- Arla® Smör&rapsolja spray
- 2 dl sesamfrön
Noriwrap:
- 10 noriark
- 1 morot
- 1 palsternacka
- 50 g sockerärter
- 150 g kokta sjögräsnudlar
- 1⁄2 dl vinäger
- 1⁄2 dl sweet chilisås
- 1 1⁄2 msk vatten
- 2 tsk sesamolja
- 1⁄2 dl hackade cashewnötter
- 1 dl hackad koriander
Ingefärs- och chilidip:
- 2 dl Arla Köket® crème fraiche
- 1 msk riven ingefära
- 1⁄2 hackad röd chili
- 1⁄2 tsk salt
Gör så här:
Dela tonfisken i stavar, ca 2 cm breda. Spraya fisken runt om med smör&rapsolja. Rulla fisken i sesamfrön. Grilla fisken så den får färg runt om, ca 3 min. Låt svalna. Rör ihop ingredienserna till dipsåsen, ställ kallt. Skala och strimla grönsakerna. Strimla sockerärterna. Blanda med nudlarna. Rör ihop vinäger, sweet chili, vatten och olja till en dressing och vänd ner i salladen. Vänd ner nötter och koriander i salladen. Skär tonfisken i tunna skivor. Dela noriarken i 2 delar på diagonalen. Forma varje ark till en strut, fyll med sallad och toppa med ca 2 skivor tonfisk. Servera med dipsåsen.