• Redaktionsbloggen – Nathalie Bergström
  • Mat/Dryck
  • Resor
  • Kontakta oss
  • Hem
Mygate Magazine
  • HEM
  • NYHETER
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • MAT/DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • AGNES OLIVIA ERIKSSON
      • JIMMI ERIKSSON
      • CHRISTIAN HELLBERG
      • JESSICA FREJ
      • PERNILLA WAHLGREN
      • MATTIAS LARSSON
      • ANETTE ROSVALL
      • FILIP FASTEN
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • JULBAK & JULMAT
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE – MAT & DRYCK
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • RESOR
    • RESEREPORTAGE & RESTIPS
  • TIPSA REDAKTIONEN
  • KONTAKTA OSS
  • Bloggare på Mygate Magazine

Christian Hellberg

GRILLAD TONFISK MED AVOKADO- OCH CHILIKRÄM AV CHRISTIAN HELLBERG

2 dagar sedan mygatemagazine Artiklar, Christian Hellberg, Kocken tipsar, Mat/Dryck, Middagstipset, Mygate Magazine, Nyheter, Recept
Dela:

cab1c08c-81e8-4fa5-a7f7-a6310a3aa7ed

Den heta avokadokrämen passar utmärkt med den grillade tonfisken. Servera med frisk salsa.

Ingredienser

4 portioner

  • 600 g tonfisk i 4 bitar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk medelhavsrub
  • 4 skivor Castello® burger cheddar

Avokado- och chilikräm:

  • 3 avokado
  • 1 grön chili
  • rivet skal och saft av 1 lime
  • ½ dl Arla Köket® crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 krm salt

Salsa fresca:

  • 500 g körsbärstomater, gärna olika färger

Dressing:

  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlökar
  • 1 kruka persilja
  • ½ kruka koriander
  • 1 röd chili
  • rivet skal och saft av 2 lime
  • ½ dl olivolja
  • 1 krm salt
  • ½ huvud isbergssallad
  • 1 rödlök
  • 4 hamburgerbröd

Medelhavsrub

  • 1 tsk mortlade fänkålsfrön
  • 1½ msk vitlökspulver
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk chiliflakes
  • ½ msk sellerisalt

Gör så här:

Börja med att blanda samman ingredienserna till ruben. Förvara i burk med lock. Dela, kärna ur och skala avokadon. Kärna ur och hacka chilin. Mosa avokadon och blanda med lime, crème fraiche, chili och senap. Smaka av med salt. Skär tomaterna i bitar. Skala och hacka vitlök och schalottenlök. Grovhacka persilja och koriander. Kärna ur chilin. Mixa ingredienserna till dressingen i en mixer. Blanda med tomaterna. Dela och skölj salladen. Skala och skiva rödlöken. Pensla tonfisken med olivolja. Gnid in 2 msk av medelhavsruben och grilla på hög värme ½-1 min. Vänd fiskbitarna. lägg på ost och grilla ytterligare ½-1 min och låt osten smälta. Grilla bröden på båda sidor och lägg ihop med avokadokräm, sallad, rödlök och tonfisk emellan. Servera med salsa fresca.

Christian Hellberg för Castello Burger cheese 2015
Kommentarer

arla Castello Burger Cheese 2015 Castello® Burger Cheddar christian hellberg GRILLAD TONFISK Kändiskock kock Mästerkock Mat middagstipset Mygate Magazine mygatemagazinematochdryck recept TONFISK

Tidigare Inlägg

Idag bjuder jag på en Stäksholmsdrink på bryggan – Nathalie Bergström

Nästa Inlägg

Ving lanserar ett nytt hotellkoncept – Cook´s Club

mygatemagazine

Här är Circle K:s...

2 år sedan

PREMIÄR FÖR PAPPALIV -LIVET...

6 månader sedan

Pontus Frithiofs underbara smakresa...

10 månader sedan

JASON DERULO UPPTRÄDER PÅ...

3 år sedan
wpDiscuz


Load More...
Följ oss på instagram

Annons


Annons

Årets största nyheter i...

3 timmar sedan

Rökt laxburgare med krispig...

20 timmar sedan

Ving lanserar ett nytt...

23 timmar sedan

Årets största nyheter i Dubai

3 timmar sedan
Ökenmetropolen Dubai är under konstant utveckling och 2018 är inget undantag. Några av nyheterna är bland annat världens längsta urbana zipline, ett nytt zoo, världens högsta hotell och världens största bibliotek. Nyöppnat Nya lyxhotell I december 2017 utökade Dubai...

Ving lanserar ett nytt hotellkoncept –...

23 timmar sedan

Nu lanserar Ving ännu ett hotellkoncept, Cook´s Club. Konceptet vänder sig...

Vilken grekisk ö passar bäst för dig?

5 dagar sedan

Grekland har mellan 600 och 1 400 öar, lite beroende på hur man definierar...

Ving-gästernas tio favorithotell till...

6 dagar sedan

Hotellet blir en allt viktigare del av semesterupplevelsen och trenden är...

Senaste inlägg

  • Årets största nyheter i Dubai
  • Rökt laxburgare med krispig kål av Anders Tegnér
  • Ving lanserar ett nytt hotellkoncept – Cook´s Club
  • GRILLAD TONFISK MED AVOKADO- OCH CHILIKRÄM AV CHRISTIAN HELLBERG
  • Idag bjuder jag på en Stäksholmsdrink på bryggan – Nathalie Bergström

Mygate Magazine

Presskontakt
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine
Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Sociala Medier

Copyright (c) 2018. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations