Granola
Jag tycker om att börja min morgon med en skål naturell yoghurt toppad med en knaprig och energirikt granola
Det finns många olika märken att välja på i affären men varför inte göra din egen där du kan välja vad som ska vara i? Det är super lätt och går fort att göra, sen känns det lite extra lyxigt när man vet att man gjort den själv 🙂
Recept
8 dl Havregryn
2 dl bovetekross
3 dl nötter ( jag hade mandlar)
2 dl riven kokos
2 dl vatten
1 dl ljus eller mörk sirap
1 dl rapsolja
1 msk kanel
1 msk kardemumma
Gör såhär
Värm ugnen till 150°C
Klä en plåt med bakplåtspapper
Häll ut havre, bovetekross, nötter och kokos på plåten och blanda ihop med händerna
Ta fram en kastrull och häll i vatten, sirap, rapsolja, kanel och kardemumma och värm på medelvärme så det smälter ihop, det ska inte koka
Häll över den varma blandningen på plåten och arbeta ihop så det blir ordentligt blandat med de torra ingredienserna
Rosa granolan i mitten av ugnen i 30 min, ta ut plåten och rör runt och grädda igen i cirka 30 min
Om granolan inte känns torr kan du stänga av ugnen och låta den torka på eftervärmen med stängd lucka
Förvara din granola i glasburk med tätt lock
Hållbarhet cirka 2 veckor