Kladdkaka
En kladdkaka för mig är en kaka med mycket chokladsmak, ett hårt yttre och ett segt och kladdigt innehåll från kanterna och in utan att den är rinnig
Den här kakan har precis allt det, och den bakas helt utan gluten
Recept
150 g smör
3 ägg
3 dl socker
1,5 dl mandelmjöl
1 dl kakao
1/2 msk vaniljsocker
1 nypa flingsalt
Gör såhär
Sätt ugnen på 175°C
Smöra eller olja en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter, och bröa den med mandelmjöl
Väg upp smöret i en kastrull och bryn smöret så det blir gyllenbrunt och luktar nötigt
Rör ihop äggen med sockret med en träslev tills det blandat sig ordentligt
Häll därefter i alla ingredienser i äggsmeten och avsluta med smöret, fortsätt röra tills du har en väl arbetad smet
Häll i smeten i formen och baka av i mitten av ugnen i 25 min
Låt kakan svalna helt innan du skär upp den och servera med glass eller vispad grädde
(kakan blir som bäst om du bakar den dagen innan du ska servera den för att få den perfekta segheten)