Chokladbollar
Chokladbollar är ett väldigt uppskattat bakverk tycker jag
Alla kan baka dom, stora som små, och dom flesta älskar dom!
När jag bakar chokladbollar kör jag smeten länge i maskin med vinge så den blir riktigt luftig och krämig, sen ställer jag in den i kylskåpet en stund innan jag rullar dom i ekologisk kokos
Smakar helt underbart!
Recept
200 g smör
225 g strösocker
222 g havregryn
6 g vaniljsocker
36 g kakao
2 msk starkt kaffe
Gör såhär
Väg upp alla ingredienser i en bunke
Kör smeten i maskin med vinge, börja på låg hastighet tills allt blandats och öka sen hastigheten till medel och kör i cirka 5 min tills du fått en krämig och luftig smet
Ställ in bunken i kylskåp i cirka 30 min
Forma till bollar och rulla dom i ekologisk kokos
Ställ in chokladbollarna i kylskåp en stund före servering